iPhone X:n saatavuus paranee pikku hiljaa – uuden tilauksen voi saada nyt 2-3 viikossa

Applen iPhone X -huippumallin saatavuus paranee pikku hiljaa, mutta on edelleen erittäin heikko kysyntään verrattuna.

Applen omassa verkkokaupassa toimitusaika-arviot ovat nyt parantuneet kaikkien neljän eri iPhone X -mallivaihtoehdon osalta 2-3 viikkoon. iPhone X on tarjolla joko tähtiharmaana tai hopeana värivaihtoehtona sekä joko 64 tai 256 gigatavun tallennusmuistilla varustettuna. Hinta on muistin määrästä riippuen joko 1 179 tai 1 349 euroa.

Jos iPhone X:n tilaa, kannattaa tilaus tehdä tällä hetkellä todennäköisesti suoraan Applelta. Jälleenmyyjät lupaavat pidempiä toimitusaikoja uusille tilauksille – esimerkiksi Elisa arvioi uusien iPhone X -tilausten toimitusajaksi edelleen 5-6 viikkoa ja Verkkokauppa.com 3-6 viikkoa. Toki joiltakin muilta jälleenmyyjiltä voi iPhone X:n ostaa mahdollisesti myös suoraan myymälöistä, joista saattaa löytyä hajakappaleita suoraan hyllystä myytäväksi.

Apple itse totesi aiemmin tulosjulkistuksensa yhteydessä uskovansa pystyvän vastaamaan iPhone X:n kysyntään riittävällä tarjonnalla vasta ensi vuoden puolella. Tämä tarkoittaa, että vasta alkuvuodesta tullaan pääsemään tilanteeseen, jossa iPhone X lähtee verkkotilauksissa toimitukseen välittömästi sekä on laajasti saatavilla kaupoissa.

Ensimmäisille asiakkaille iPhone X:n toimitukset ja myynti käynnistyivät ympäri maailman 3. marraskuuta.

iPhone X:n ohella Apple toi aiemmin syyskuussa myyntiin uudet iPhone 8 ja iPhone 8 Plus -mallit, joiden saatavuus on jo hyvällä tasolla.