Uusi verkkokauppa Teknavi.com

iPhone X:n saatavuus kohentunut jo merkittävästi: löytyy jo joistakin kaupoista - uusien tilausten toimitus jopa alle viikossa

Applen iPhone X -huippumallin saatavuus on jatkanut paranemistaan.

Applen omassa verkkokaupassa ennuste kaikkien neljän eri iPhone X -mallivaihtoehdon lähdöstä toimitukseen on painunut Suomen osalta 5 arkipäivään. Muilla markkinoilla on nähty jo 3-5 arkipäivän ja jopa 1-3 arkipäivän ennusteita.

Jälleenmyyjillä iPhone X:n saatavuus vaihtelee yhä runsaasti. Käytännössä kaikki ovat nyt toimittaneet ennen 3. marraskuuta tehdyt ennakkotilaukset, ja esimerkiksi Elisa on luvannut lähettää kaikki aiemmin tehdyt tilaukset tämän viikon aikana.

iPhone X on tarjolla joko tähtiharmaana tai hopeana värivaihtoehtona sekä joko 64 tai 256 gigatavun tallennusmuistilla varustettuna. Hinta on muistin määrästä riippuen joko 1 179 tai 1 349 euroa.

Joiltakin jälleenmyyjiltä iPhone X:ää voi löytyä hajanaisesti jo myyntiin myös suoraan myymälän hyllystä. Kuitenkaan esimerkiksi Verkkokauppa.comista iPhone X:ää ei löydy vielä ainoastakaan myymälästä ja verkkokauppatilauksille povataan yhä viikkojen toiminta-aikoja. Gigantti puolestaan lupaa 64 gigatavun mallit heti toimitukseen suoraan varastosta.

Apple itse totesi aiemmin tulosjulkistuksensa yhteydessä uskovansa pystyvän vastaamaan iPhone X:n kysyntään riittävällä tarjonnalla vasta ensi vuoden puolella. Tämä tarkoittaa, että vasta alkuvuodesta tullaan pääsemään tilanteeseen, jossa iPhone X lähtee verkkotilauksissa toimitukseen välittömästi sekä on laajasti saatavilla kaupoissa. Viime aikoina parantuneen iPhone X -saatavuuden taustalla on sen noussut tuotanto valmistuksen alkuvaiheen vaikeuksien jäätyä taakse.

Ensimmäisille asiakkaille iPhone X:n toimitukset ja myynti käynnistyivät ympäri maailman 3. marraskuuta.

iPhone X:n ohella Apple toi aiemmin syyskuussa myyntiin uudet iPhone 8 ja iPhone 8 Plus -mallit, joiden saatavuus on jo hyvällä tasolla.