iPhone 7:stä iso kasa mallinnuskuvia – tältäkö se näyttää?

Ensi syksynä julkaistavasta iPhone 7:stä on vuotanut verkkoon jo aikaisemmin kaavakuvia, mutta nyt puhelimesta on saatu astetta parempi kuva, kun graafisena suunnittelijana toimiva Martin Hajek on julkaissut kaavakuvien pohjalta tehtyjä 3D-mallinnuksia. Hajekin mallintamissa kuvissa iPhone 7 ja iPhone 7 Pro näyttäytyvät eri väreissä ja samalla puhelimille on mallinnettu myös suojakuoret.

Aiempien tietojen mukaisesti iPhone 7 muistuttaa ulkomuodoltaan pitkälti iPhone 6:tta ja iPhone 6s:ää, tuoden vain pieniä muutoksia designiin. Näkyvimpiä eroja ovat toisen antenniraidan ja kuulokeliitännän poistaminen, minkä lisäksi Pro-mallissa erikoisuutena on kaksoiskamera. Muilta osin odotukset kohdistuvat pitkälti teknisiin päivityksiin, jotka koskevat muun muassa Apple A10 -suoritinta ja lisäystä RAM-muistiin.

Näillä näkymin iPhone 7:n uskotaan jäävän Applen välimalliksi ennen ensi vuonna julkaistavaa iPhone 7s:ää tai iPhone 8:aa. Vuonna 2007 julkaistu alkuperäinen iPhone täyttää ensi vuonna kymmenen vuotta ja tästä johtuen Applen uskotaan säästelevän suurimpia paukkujaan ensi vuoden julkistukseen. Suunnitelmissa on väitetty olevan muun muassa näyttöön upotettu sormenjälkilukija ja AMOLED-näyttötekniikkaan siirtyminen. Lisäksi Applen uskotaan laittavan ensi vuonna iPhonen ulkonäönkokonaan uusiksi, siirtymällä lasipainotteiseen designiin ja kaareutuviin näyttöihin.

Vuotta 2017 odotellessa Martin Hajekin 3D-mallinnuksiin iPhone 7:n ja iPhone 7 Pron designista voi tutustua alta.