Uusi verkkokauppa Teknavi.com

iPhone 7 Plussan ostaminen edelleen lähes mahdotonta – saatavuus erittäin heikko

Apple aloitti iPhone 7 ja iPhone 7 Plus -toimitukset myös Suomessa jo 16. syyskuuta, mutta vielä nyt lähes kuukaudenkin jälkeen on suuremman iPhone 7 Plussan ostaminen lähes mahdotonta. Puhelimia ei yksinkertaisesti ole tarjolla.

iPhone 7 Plussan kysyntä näyttää ylittäneen selvästi Applen odotukset. Aiemmin on raportoitu tänä vuonna iPhone-kysynnän siirtyneen selvästi pienemmästä iPhone 7:stä suurempaan Plus-malliin– mahdollisesti sen uuden kaksoiskameran houkuttelemana.

iPhone 7 Plus -ennakkotilauksia on jo toimitettu reilusti, mutta heti kaupan hyllystä tai suoraan toimitettavaksi tilauksesta puhelinta on Suomessa useimpien malliversioiden osalta lähes mahdotonta löytää. Sen sijaan pienemmän iPhone 7:n saatavuus on paljon parempaa, joskaan ei läheskään aukotonta ja peilimustan värin osalta käytännössä myös olematonta.

iPhone 7 Plus eri väreissä. Heikoin saatavuus on alusta asti alkaen ollut uudella peilimustalla.

Sonera kertoo sivuillaan kaikkien iPhone 7 Plus -mallien osalta puhelimia olevan ”saatavana lähiaikoina”. Elisa ja DNA puolestaan toteavat, ettei iPhone 7 Plussan 32 ja 128 gigatavun versioita ole varastossa missään värissä. 256 gigatavunkin iPhone 7 Plusssaa löytyy Elisalta ja DNA:lta vain ruusukultaisena värinä. DNA:n mukaan kaikki muut versiot ovat ”tilapäisesti loppu”.

Muista jälleenmyyjistä Powerin verkkosivut kertovat kaikkien iPhone 7 Plus -versioiden olevan loppu nettivarastosta. Verkkokauppa.comin osalta Oulun myymälästä löytyy artikkelin kirjoitushetkellä yksi ruusukultainen 32 gigatavun iPhone 7 Plus. Kaikkien muiden osalta varastosaldot näyttävät maksimimiinusta viestien puhelimia olevan tilatun, mutta toimittamatta suuria määriä. Myös iPhone 7:n saatavuus on Verkkokauppa.comissa huomattavasti operaattoreita heikompi.

Applen omassa verkkokaupassa Suomen osalta toimitusajat iPhone 7 Plussalle ovat peilimustan värin osalta 6-8 viikkoa ja kaikkien muiden värien 3-4 viikkoa.

Applen oma kauppa kertoo iPhone 7 Plussan ohella hyvin myös iPhone 7:n peilimustan värin heikosta saatavuudesta. Sen toimitusaikaennuste on 3-5 viikkoa, kun muiden värien osalta iPhone 7:n toimituksen kerrotaan onnistuvan 32 ja 256 gigatavun mallien osalta vain 3-5 arkipäivässä ja suosituimman 128 gigatavun versioiden osalta 1-2 tai 3-4 viikossa.