Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huhut tiivistyvät: tällainen on uuden iPhonen kamera

Tuore artikkeli vahvistaa aiempia, joiden mukaan Apple olisi tuomassa iPhone 6s -malleihin täysin uudistetun takakameran ja reilusti lisää megapikseleitä. Samalla myös videokuvaus olisi hyppäämässä uusiin tarkkuuksiin.

Tuntemattomina pysyvien lähteiden perusteella 9to5Mac-sivusto juoruaa, että vajaan parin viikon kuluttua esiteltävissä iPhone 6s -malleissa käytettäisiin 12 megapikselin iSight-takakameraa. Lisäksi kameran kerrotaan hyödyntävän uuden A9-järjestelmäpiirin kuvankäsittelyätehoa niin, ettei pikselimäärän nostaminen pääse heikentämään kuvanlaatua.

Sen lisäksi, että uuden takakameran huhutaan kykenevän 12 megapikselin kuviin, sen sanotaan yltävän myös 4K-tarkkuuden videokuvaukseen. Kilpailija Samsung toi 4K-videokuvauksen jo keväällä 2014 esitellyssä Galaxy S5:ssä ja tätä nykyä 4K-videokuvaus alkaa olla perusominaisuus lippulaivapuhelimissa. Esimerkiksi YouTube tarjoaa helpon mahdollisuuden jakaa huipputarkkaa videomateriaalia verkossa.

Takakameran lisäksi myös etupuolen FaceTime-kameran sanotaan saavan parannuksen osakseen. Lähteiden mukaan tulossa on uusi kenno, joka tarjoaa parempaa kuvanlaatua niin selfie-kuville kuin videopuheluillekin, minkä lisäksi tulossa lienee myös tuki salamavalotoiminnolle, josta on löytynyt viitteitä iOS 9 -käyttöjärjestelmästä. Lähteiden mukaan iPhone 6s:ään ei kuitenkaan ole tulossa erillistä etusalamaa, vaan eräiden muiden sovellusten tavoin kamerasovellus valaisee etukameralla otettuja kuvia väläyttämällä näyttöä nopeasti valkoisena kuvaa otettaessa. Lisäksi etukameran uudistuksiksi mainitaan panoramakuvat sekä hidastusvideot.

Uudet iPhone 6s -mallit tullaan mitä todennäköisimmin esittelemään keskiviikkona 9. syyskuuta.