Androidin emojit menossa uusiksi – ihmismäisempiä kuvakkeita

Google on julkaissut uuden esiversion Android N -käyttöjärjestelmästä, ja sen uudistuksiin kuuluvat muun muassa uudet emoji-kuvat. Nämä ilmeitä, tekemisiä, asioita ja esineitä kuvastavat pienet kuvat saavat uuden ilmeen ja lisää sisältöä.

Androidin vanha poliisi-emoji vasemmalla, uusi oikealla. Kuva: Gizmodo.

Osa Android-valmistajista on päätynyt käyttämään laitteissaan omia emoji-kuviaan, muttaesimerkiksi Nexus-laitteiden käyttäjät ovat tottuneet Androidin omien emoji-kuvien ulkoasuun. Nyt nuo hieman sulaneita Lego-ukkoja muistuttavat ja jopa karun yksinkertaiset kuvat ovat menossa uusiksi.

Android N tukee nyt Unicode 9:ään kuuluvia emoji-kuvia, joten uutuuksina tulevat muun muassa tuikitärkeät pekoni- ja selfie-emojit. Lisäksi hahmojen ihonsävyä on mahdollista muuttaa ja ennen kaikkea ihmiset kuvissa näyttävät nyt enemmän ihmisiltä, epämääräisten möykkyjen sijaan.

Ylärivissä vanhat, alarivissä uudet Androidin natiivi-emojit. Kuva: Gizmodo.

Emoji-kuvia käyttäessä kannattaa pitää mielessä, että kuvat todellakin voivat näyttää erilaisilta vastaanottajan laitteella. Eräässäkin yliopistotutkimuksessa vertailtiin emoji-kuvia, ja useimmilla laitteilla virnistys-emoji tulkittiin positiiviseksi, mutta Applen vastaava emoji lähinnä irvisti, ja sai negatiivisen vastaanoton.