Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huomio, Pokemon-fanit: Nyt tulee maailman pienin lisävirtalähde

Kannettavien latureiden suosio on kasvanut räjähdysmäisesti tänä kesänä Pokemon Go -pelin myötä. Lisävirtalähteelle on usein käyttöä myös matkoilla ja miksei sellaista kannata pitää mukana ihan muuten vaan, jos mobiililaitteen akku sattuu hyytymään.

Parhaillaan Indiegogo-joukkorahoituskampanjalla rahaa keräävä Omnicharge mainostaa itseään maailman pienimpänä lisävirtalähteenä. Se tulee markkinoille myöhemmin tänä vuonna. Siihen on pakattu 13600 milliampeeritunnin kokoinen akku, jolla lataa normaalin älypuhelimen kuutisen kertaa. Omnichargen Pro-versiossa akun koko on peräti 20400 milliampeerituntia. Sillä voi ladata kannettavan tietokoneen.

Omnichargesta tekee mielenkiintoisen se, että siinä on kahden USB-portin lisäksi standardikokoinen AC/DC-latausportti. Virtalähde tietää, mitä laitetta kulloinkin ladataan ja valitsee tarvittavan jännitetason. Ominaisuuden avulla Omnichargen ei pitäisi kuumentua liikaa, mikä puolestaan estää lisävirtalähteen ylikuormittumisen ja lopulta rikkoutumisen. Tämä ongelma saattaa vaivata joitakin edullisia lisävirtalähteitä. Samalla Omnicharge huolehtii itse siitä, että sen akut pysyvät käyttökelpoisina pidempään. Laite säätelee lämpötilaa ja katkaisee virransyötön automaattisesti oikosulkutilanteessa ja silloin kun se havaitsee ladattavassa laitteessa häiriöitä.

AC/DC-latausportin ansiosta Omnichargella onnistuu vaikkapa hiustenkuivaimen lataaminen. Samaan aikaan laite osaa syöttää virtaa kahteen mobiililaitteeseen, minkä lisäksi käyttäjä voi samanaikaisesti ladata itse lisävirtalähdettä seinäpistokkeesta.

Omnichargen perusversion hinta Indiegogossa on tällä hetkellä 109 dollaria eli noin 100 euroa. Kun joukkorahoituskampanja sulkeutuu, hinta nousee noin 180 euroon.