Huhu: Samsung julkistaa Galaxy S24 -huippupuhelimet jo tammikuussa - tilaisuudessa huomion voi kuitenkin varastaa uusi älysormus

Mielenkiintoinen huhu povaa Samsungilta merkittäviä uutuuksia jo heti alkuvuodesta 2024.

Samsung tulee julkistamaan seuraavan sukupolven Galaxy S24 -sarjan huippupuhelimensa jo tammikuussa 2024. Lanseeraustilaisuudessa päähuomion uutena ”tähtituotteena” voi kuitenkin varastaa älysormus.

Näin kertoo monista paljastuksistaan tunnettu, yleensä varsin luotettava vuotaja Ice universe Weibo-yhteisöpalvelussa.

Galaxy S24 -puhelinten julkaisu jo tammikuussa olisi viime vuosia varhaisempi aikataulu. Huhuja Galaxy S24 -puhelimista on kuultu jo pitkään, ja Samsung on tuomassa niissä muutamia mielenkiintoisia uudistuksia esimerkiksi kameroiden sekä huippumalli Galaxy S24 Ultraan odotettavan titaanirungon merkeissä.

Myös Samsungin laajentumisesta sille uuteen tuotekategoriaan, älysormuksiin, on riittänyt huhuja.

Heinäkuun lopulla raportoitiin, että Samsung olisi tekemässä elokuussa päätöksen sormuksen lanseerauksesta. Viimeisimmästä huhusta päätellen päätös oli positiivinen.

Älysormuksellaan Samsung voisi haastaa esimerkiksi suomalaisen Oura Healthin Oura-sormukset ja tuoda uutta mielenkiintoa puettavien älysormusten markkinoille.

Aiemmin on myös raportoitu, että sormuksen kehitystyö veisi kevääseen 2024 asti ja tämän jälkeen sormuksen markkinoilletulon aikataulun riippuvan siitä, millaisiin terveyden seurantaominaisuuksiin Samsung lopulta päätyy ja vaativatko ne laitteelle erillistä viranomaishyväksyntää. Jos lupa vaaditaan, voisi sen saaminen kestää raportoidusti 10-12 kuukautta.

Nähtäväksi jää, millaiseen lopputulokseen Samsung sormuksensa kanssa päätyy.

Raportteja Samsungin älysormuksen kehitystyöstä kuultiin jo syksyllä 2022. Tuolloin korealaisjulkaisut Samsungin alkaneen kehittämään älysormusta, jolla käyttäjät voisivat seurata aktiivisuuttaan ja terveyttään. Samsungin kerrottiin työskentelevän jo useiden alihankkijoiden kanssa vaadittavien komponenttien ja moduulien hankkimiseksi.

Lisäksi esille nousi Samsungin vuoden 2021 patenttihakemus älysormuksesta, jossa olisi optinen sykesensori sekä myös anturit EKG-sydänsähkökäyrän mittaamiseeen. Lisäksi sormusta voisi olla mahdollista käyttää älypuhelimen, tablettilaitteen tai television rinnalla niiden toimintojen hallintaan.

Lisäpontta huhut saivat alkuvuodesta 2023 Samsungin tavaramerkkihakemuksista, joihin sisältyi Galaxy Ring.

Osin Samsungin älysormussuunnitelmat voivat kytkeytyä yhteen Samsungin tulevien laajennetun todellisuuden lasien kanssa, mutta varmuutta tästäkään ei ole. Apple Vision Pro -julkistuksen on raportoitu panneen Samsungin suunnitelmat uutuustuotteesta uusiksi. Paluun suunnittelupöydälle kerrottiin lykkäävän lasien julkaisua ainakin puolella vuodella alkuperäisestä suunnitelmasta, mikä voi tarkoittaa niiden julkaisun venyvän pidemmälle vuotta 2024.