Huhu osoittautui uutisankaksi – Xiaomi-järjestelmäpiirejä ei ainakaan toistaiseksi Nokia-puhelimiin

Alkuviikosta Kiinasta levisivät huhut Nokian ja Xiaomin yhteistyöstä, joiden mukaan tulevissa Nokia-puhelimissa otettaisiin käyttöön Xiaomin järjestelmäpiiri.

Eilen Nokia ja Xiaomi kertoivatkin yhteistyö- ja patenttisopimuksesta, jossa yhtiöt lisensoivat toistensa mobiiliverkkostandardeille välttämättömiä niin kutsuttuja essentiaalipatentteja, minkä lisäksi Nokia myy Xiaomille joukon patentteja sekä jatkossa verkkoinfrastruktuurituotteita.

Sen sijaan Nokia-puhelimia yhteistyö ei näyttäisi ainakaan toistaiseksi koskevan. Nokia-puhelimista vastaa HMD Global, jolle Nokia on lisensoinut käyttöön tavaramerkkinsä.

”Olemme innostuneita kaikista lukemattomista huhuista ympärillämme, mutta linjamme on, ettemme kommentoi mitään huhuja”, totesi HMD Globalin markkinointijohtaja Pekka Rantala eilen järjestetyssä puhelinhaastattelussa ja ohjasi lisäkyselyt Nokian suuntaan sen tekemistä sopimuksista.

Haastattelun pääaihe oli HMD Globalin tänään tiedottama uusi yhteistyö liittyen tuleviin Nokia-puhelimiin. HMD aloittaa pitkäaikaisen kumppanuuden yksinoikeudella saksalaisen ZEISSIn kanssa tulevien puhelintensa kameroissa.

Loppujen lopuksi – ainakin toistaiseksi – on helppo tuomita huhut Xiaomi-järjestelmäpiirien tulosta Nokia-puhelimiin uutisankaksi, joka pääsi syntymään, kun Nokian ja Xiaomin yhteistyöstä saatiin vihiä jo ennen sen julkistamista ja lisäksi monilla oli jo ennakkoon tiedossa myös HMD:n aikovan julkaista jonkinlaisen uuden kumppanuuden tänään.

Mahdotonta toki ei Xiaomin järjestelmäpiirien tulokaan Nokia-puhelimiin ole. Jo nykyisin HMD käyttää puhelimissaan useampia eri piirivalmistajia – edullisimmassa Nokia 3:ssa MediaTekin ja kahdessa muussa jo julkistetussa älypuhelimessa, Nokia 5:ssä ja Nokia 6:ssa, Qualcommin järjestelmäpiiriä.

Päivitys kello 10.48: Alkuperäisen huhun aloittanut henkilö on nyt myös kommentoinut keksineensä sen omasta päästään.