Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huawei WiFi Q2 Pro -reititin tulossa myyntiin myös Suomessa – sähköverkonkin kautta toimiva järjestelmä parantaa Wi-Fi-verkon kattavuutta

Huawei on kertonut myös WiFi Q2 Pro -reitittimen myyntiintulosta Berliinissä järjestettävien IFA-messujen yhteydessä.

Huawei WiFi Q2 Pro -reitittimen odotetaan tulevan myyntiin myös Suomessa vielä vuoden 2019 aikana.

Huawein uusi reititin on suunniteltu tarjoamaan korkean luokan verkkosuorituskykyä ja kattamaan myös suuremman kotitalouden tarpeet yhteydelle eri kerroksissa ja katvealueilla ilman häiriöitä tai yhteyden katkeamista. Itse pääreitittimen lisäksi järjestelmä koostuu lisäyksiköistä, satelliittireitittimistä, jotka yhdistyvät reitittimeen myös rakennuksen sähköverkon kautta.

“5G-teknologia ja kiinteät kuituyhteydet mahdollistavat nopeat yhteydet koteihin ja toimistoihin, mutta pullonkaulaksi on muodostumassa verkon jakaminen laadukkaasti jokaiseen huoneeseen. Tähän ongelmaan olemme kehittäneet uutta teknologiaa, jossa hyödynnämme toimiston tai kodin olemassa olevaa sähköverkkoa uudella tavalla. Huawei Gigahome 5630 PLC -modeemipiirin avulla voimme hyödyntää maadoitusjohtoa datan siirtoon pääyksikön ja satelliittiyksikön välillä. Näin voimme jakaa nopean kuituyhteyden myös haastaviin paikkoihin kuten betoniseinäisiin kellaritiloihin”, kertoo Huawein kuluttajaliiketoimintayksikön teknologia-asiantuntija Jesse Kajes.

Huawei WiFi Q2 Prossa hyödynnetään Huawein uusinta Gigahome 5630 PLC -modeemipiiriä ja PLC Turbo -teknologiaa, jotka vähentävät merkittävästi yhteyden häiriöitä ja vahvistavat pääreitittimen ja satelliittireitittimien välistä viestintää. Huawein Gigahome 5630 PLC -modeemipiiri eroaa perinteisestä PLC (Power Line Communication) -tekniikasta siten, että tavallisten nolla- ja vaihejohtojen lisäksi datan siirtoon käytetään myös kodin tai toimiston maadoitusjohtoa.

Lisäksi Huawei WiFi Q2 Pro 3 Pack -hybridiversio hyödyntää langatonta 5 gigahertsin mesh- verkkoteknologiaa ja yhdistelmämuotoista PLC- ja Wi-Fi-verkkoa, jolla saavutetaan laskennallisesti jopa 1867 Mbit/s -yhteysnopeus. Edeltäjäänsä verrattuna Q2 Pro yltää huomattavasti korkeampiin yhteysnopeuksiin pienemmällä viiveellä, mikä tarkoittaa jopa 50–120 prosenttia parempaa suorituskykyä. Kaksikaistaisen yhteyden ansiosta Q2 Pro yhdistää käyttäjät automaattisesti vahvimmalle Wi-Fi-kanavalle ja taajuudelle, mikä vähentää lähellä olevien yhteyksien aiheuttamia häiriöitä.

Käytännössä Huawei WiFi Q2 Pro mahdollistaa 200 Mbit/s -nopeuden laajakaista- ja kuituyhteyden jakamisen kaikkialle kodeissa ja toimistoissa.

Huawei WiFi Q2 Pro tarjoaa myös helpon plug- and-play-käyttöönoton ja yhteyden jopa 15 satelliittireitittimeen yhtä pääreititintä kohden.