Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huawei sai hyväksynnän EKG-sydänsähkökäyrämittaukselle - Watch GT 3 Pro -älykellot päivittyvät uudella ominaisuudella

Huawei toi viimeisimmät Watch GT 3 Pro -älykellonsa markkinoille Suomessa kesäkuussa.

Euroopassa kellot saapuivat myyntiin ilman tukea EKG-sydänsähkökäyrän mittaukselle, jolle kelloissa oli kuitenkin jo alkujaan valmius mukana.

Nyt Huawei on kertonut saaneensa EKG-mittaukselle CE-sertifioinnin, jonka myötä EKG-sydänsähkökäyrän mittaukseen käytettävä sovellus saapuu päivityksenä käytettäävksi Huawei Watch GT 3 Pro -kelloille 33 Euroopan maassa.

EKG-mittaus Huawei Watch GT 3 Prolla kestää 30 sekunnin ajan.
EKG-mittaus Huawei Watch GT 3 Prolla kestää 30 sekunnin ajan.

EKG-sydänsähkökäyrämittaus voi auttaa havaitsemaan ongelmia sydämen toiminnassa, ja kertoa esimerkiksi epäsäännöllisestä rytmistä ja eteisvärinästä.

Sydänsähkökäyrämittaus älykellolla kestää 30 sekuntia, jonka aikana sormea pidetään kellon sivulla.

Lisäksi Huawein mukaan Huawei Watch GT 3 Prossa edistynyt optinen PPG-sykemittaus mahdollistaa myös arterioskleroosin eli valtimonkovettumataudin hvaitsemisen. Muuten kelloissa on kattavat aktiivisuuden ja hyvinvoinnin seurantatoiminnot, kattaen muun muassa veren happipitoisuuden mittauksen sekä stressin ja unen seurannan.

Huawei Watch GT 3 Pro -kellojen lisäksi Huawei tarjoaa EKG-sydänsähkökäyrämittauksen jatkossa myös Huawei Watch D -erikoisälykellossaan, joka on varustettu verenpaineen mittauksella. Jo loppuvuodesta 2021 Kiinassa julkistettu ja toukokuussa 2022 globaalisti esitelty Huawei Watch D on tulossa nyt laajemmin myyntiin eri Euroopan markkinoilla.