Huawei P9 -huippupuhelinta huhuillaan markkinoille maaliskuussa – kaareva design tulossa?

Huawei P9 ei ole vielä toistaiseksi paistatellut huhuissa paljoakaan, mutta nyt Kiinasta kantautuvien huhujen myötä tiedämme laitteesta hieman enemmän. Huawei P9:n julkistusta odoteltiin vielä tälle vuodelle, mutta se tuskin tapahtuu. Uusimpien tietojen mukaan Huawei P9 näkee päivänvalon maaliskuussa – luultavasti kuun alussa Mobile World Congressissa. Asiasta kertoi mobile-dad.com.

Tänä vuonna Huawei esitteli P8 -älypuhelimensa huhtikuussa, joten väliä mallien julkistuksilla on noin vuosi. Huawei ei lähtisi suurentamaan näyttöä, vaan P9:ssä olisi 5,2 tuuman kosketusnäyttö, jonka tarkkuudesta ei ole vielä tietoa. Huawein puheiden perusteella puhelimeen voisi odottaa Full HD -näyttöä. P9 tarjoaisi ”kaarevan designin”, mutta vielä ei ole tietoa siitä, onko näyttö kaareva vai puhelimen runko.

Tässäkin puhelimessa Huawei käyttäisi omaa järjestelmäpiiriä. P9:n sisuksissa sykkisi HiSilicon Kirin 950 -järjestelmäpiiri, jonka tukena olisi mukavat neljä gigatavua RAM-muistia. Laitteessa olisi sormenjälkitunnistin, joka sijatsee luultavasti Huaweille tuttuun tyyliin puhelimen takaosassa kameran alapuolella. Takapuolella olisi myös tuplakamera, jonka vierellä olisi lasertarkennin ja kuvausvalo. Kameran megapikselimäärästä ei ole vielä tietoa.