Huawei kovassa nousussa Suomessa

Älypuhelinvalmistaja Huawei on kasvattanut toimitusten määrää viime vuoteen nähden varsin mukavasti. Globaalisti Huawei- ja Honor-puhelinten toimitukset kasvoivat 64 prosenttia tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä verrattuna vuotta aikaisempaan. Suomessa kasvu on ollut vielä huomattavasti ripeämpää, sillä toimitukset kasvoivat vuodessa jopa 512 prosenttia. Huawei kertoo asiasta tiedoteessaan.

IDC:n mukaan Huawei oli vuoden ensimmäisen neljänneksen lopussa maailman kolmanneksi suosituin älypuhelinmerkki Samsungin ja Applen jälkeen. Globaali markkinaosuus Huaweilla oli maaliskuun lopussa 8,5 prosenttia. Samsungilla on hallussa 24,5 prosentin markkinaosuus ja Applella 15,3 prosentin osuus.

Huawein suosio on kasvanut etenkin Keski-Euroopassa ja Pohjoismaissa, joissa Huawein markkinointi on ollut varsin näyttävää. Keski-Euroopassa ja Pohjoismaissa Huawein markkinaosuus ensimmäisellä neljänneksellä oli 11,6 prosenttia.

Suomessa ensimmäisen neljänneksen aikana Huawein markkinaosuus oli 21,5 prosenttia eli hieman yli viidenneksen. Suomessa kasvua on varmasti auttanut Lumia-puhelinten väheneminen ja niiden myynnin laskeminen. Lumia-puhelimilla ovat olleet suosiossa Suomessa, mutta Microsoftin vähenevät panokset ovat pienentäneet myyntiä.

Honor 7 on Huawein myydyin älypuhelinmalli, joka on myös yksi Suomen myydyimpiä älypuhelimia, kertoo Huawei.