Samsung tekemässä omaa ohjainta VR-laseilleen

Hiljattain verkkoon ilmestyneet kuvat kielivät, että Samsung voisi ollaaikeissa julkaista oman ohjaimensa sen Gear VR -virtuaalilasien kumppaniksi. Kuvien perusteella kapistus näyttää yksinkertaiselta peliohjaimelta, joka eittämättä helpottaisi seikkailemista virtuaalitodellisuudessa.

Samsungin Gear VR -lasien sivussa on kosketuspinta ja painike, joiden avulla laitteella navigoidaan sovellusten sisällä, mutta kyseisiä laseja käyttäneet voinevat allekirjoittaa, ettei käyttömukavuus aina ole varsinaisesti ihan ensiluokkaista. Niinpä erillinen, käsissä pidettävä ohjain voisi tehdä VR-kokemuksesta mukavamman, erityisesti pelikäytössä.

Oculus toimittaa omien VR-lasiensa mukana Microsoftin Xbox One -peliohjaimen. Yhdessä Oculuksen kanssa Gear VR -lasit kehittänyt Samsung sen sijaan näyttää kaavailleen erityisesti omille laseilleen omistettua ohjainta.

SamMobilen uudelleenjulkaisemissa kuvissa esitellään muovirunkoista, kohtuukokoista ohjainta, joka sisältää sauvaohjaimen sekä yhteensä kahdeksan eri painiketta. Bluetooth-yhteydellä puhelimeen yhdistyvä ohjain on muotoiltu niin, että säilytyksen ja kuljetuksen ajaksi sen voisi napsauttaa kiinni laseihin.

SamMobilen mukaan tiedossa ei ole milloin ja mihin hintaan Samsungin ohjain voisi myyntiin tulla, mutta sivuston mukaan julkaisu saattaisi kuitenkin olla hyvin lähellä.