Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Haussa edullisempi lahja? Tässä 5 huokeampaa mobiilitekniikan lahjaideaa jouluksi

Olemme aiemmissa artikkeleissa esitelleet jo parhaita älypuhelimia joululahjaksi, joukkoa parhaita lahjoja iPhone-käyttäjälle sekä erilaisia lahjaideoita mobiiliin kuvaamiseen sekä fitness-intoilijalle treenien ja aktiivisuuden seurantaan.

Alle keskitymme edullisempiin, alle 100 euron hintaisiin lahjaideoihin mobiilimaailmasta.

Google Chromecast

Googlen näppärässä pikkulaitteessa on hinta kohdallaan, sillä alle neljällä kympillä saa erittäin käyttökelpoisen laitteen, jolla voi esimerkiksi älypuhelimesta tai tabletista Wi-Fi-yhteydellä ohjata suuremmalle ruudulle sisältöä esimerkiksi Netflixistä, Yle Areenasta, Katsomosta, Ruudusta, YouTubesta, Spotifysta ja niin edelleen. Myös Chrome-selaimen kautta verkkosivut voi lähettää katseltavaksi suuremmassa koossa.

Chromecastissa on parasta sen yksinkertainen toiminta. Televisiolta tai näytöltä vaaditaan HDMI-liitäntä. Chromecasteja on nyt tarjolla kolmea mallia: uutuus Chromecast Ultra (79 €), joka kykenee myös tarkempaan 4K ja HDR -toistoon, perinteinen Chromecast 2. sukupolven versiona sekä äänen siirtämiseen tarkoitettu Chromecast Audio 3,5 millimetrin liitännöin.

Google Chromecast Ultra + Chromecast 2 + Chromecast Audio.

 

Spotify / Apple Musiikki / Google Play -lahjakortti

Spotify-lahjakortteja.

Lahjakortti on aina hyvä valinta. Sellaisen voi hankkia esimerkiksi musiikin suoratoistopalveluun, joista Suomessa suosittuja vaihtoehtoja ovat Spotify ja Apple Musiikki. Spotify-lahjakortteja on tarjolla valituissa liikkeissä. Apple Musiikki -palveluun lahjakortin voi lähettää myös verkon kautta.

Applelta saa erikseen lahjakortteja myös Apple Store -verkkokauppaan sekä iTunesiin eli Applen eri sisältökauppoihin, mukaan lukien App Storeen. Myös Google Play tarjoaa musiikkia ja lahjakortteja saa ainakin Experteistä / Powereista ja R-kioskeista.

Apple Musiikki -lahjakortti.

 

Logitech Keys-To-Go

Tabletin kaveriksi lisänäppäimistö on mukava ja kätevä lisä. Logitechin Keys-To-Go on lisänäppäimistöistä aivan edullisimmasta päästä ja sopii näin tiukallekin budjetille. Näppäimistö yhdistyy Bluetoothilla Android- tai Apple iOS-laitteisiin ja sisältää myös näiden alustojen pikanäppäimet. FabricSkin-pinta on myös kestävä eikä kärsi liasta, murusista tai roiskeista.

Logitech Keys-To-Go.

 

JBL Go -Bluetooth-kaiutin tai JBL Clip2 -Bluetooth-kaiutin

JBL Go.

Erilaiset Bluetooth-kaiuttimet ovat erinomaisia lahjaideoita edulliseksi lisäviihdykkeeksi.

Valikoima Bluetooth-kaiuttimissa on erittäin runsas. Olemme poimineet tähän mukaan kaksi edullista vaihtoehtoa tunnetulta JBL:ltä.

JBL Go on sen edullisin vaihtoehto alle 30 euron hinnalla ja JBL Clip 2 on kantohihnalla varustettu uutuus– ja mikä parasta vedenkestävä, joten Clip 2 sopii hyvin esimerkiksi tuleviin kesän rientoihin.

JBL Clip 2.

 

Varta Powerpack 16000

Kuin Bluetooth-kaiuttimia, on myös erilaisia varavirtalähteitä lukematon määrä. Lisävirtaa muun muassa älypuhelimelle tarjoavat varavirtalähteethän ovat varsin yksinkertaiselta vaikuttavia laitteita, mutta myös niissä on eroja. Esimerkiksi ilmoitettu kapasiteettikaan ei erityisesti edullisemmissa vaihtoehdoissa aina pidä paikkansa.

Valitsimme vartavirtalähteiden joukosta lahjaideaksi Vartan Powerpackin 16 000 milliampeeritunnin kapasiteetilla sen voitettua Mikrobitin suorittaman varavirtalähteiden vertailun.

Varta Powerpack 16000.