Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Haluatko uuden Apple-kellon jouluksi? Tästä syystä tilauksen kanssa ei kannata aikailla

Osasta Apple Watch Series 7 -malleista on suurta pulaa.

Uusi Apple Watch Series 7 -älykello tuli ennakkomyyntiin myyntiin perjantaina 8. lokakuuta ja toimitukset alkavat perjantaina 15. lokakuuta.

Myynnin alkuvaiheessa Apple Watch Series 7:n saatavuus tulee olemaan poikkeuksellisen heikko jopa myös Apple-tuotteeksi, joiden kysyntä tavallisestikin ylittää myyntiintulon jälkeen jonkin aikaa tarjonnan.

Apple julkisti Apple Watch Series 7:n jo 14. syyskuuta uusien iPhone 13 -puhelinten ja iPadien rinnalla, mutta saataville se on tullut näitä selvästi myöhemmin.

Jo ennen uuden Apple Watchin julkistusta raportit kertoivat tuotannon aloituksessa näytön uuden rakenteen myötä muuttuneessa kokoonpanoprosessissa eteen tulleista haasteista, jotka hidastivat tuotannon kasvattamista. Tästä syystä Apple Watch Series 7:n saatavuudesta osattiinkin odottaa alkuvaiheessa niukkaa.

Jo perjantaina Apple Watch Series 7:n uusien tilausten toimitusaikaennusteet venähtivät monien mallivarianttien osalta 4-5 viikkoon ja pitkälle marraskuun puolelle. Sittemmin ennusteet ovat vain pidentyneet ja venyneet osin jo joulukuulle ja entistä laajemmin eri mallien osalta pitkälle marraskuuta. Lisäksi osan malleista kohdalla Apple kertoo Bloombergin mukaan nyt jopa, etteivät ne ole saatavilla – pitkästä edessä olevasta toimitusajasta johtuen. Tämä koskee kuitenkin lähinnä toistaiseksi titaanirunkoisia malleja, jotka eivät muutenkaan kuulu valikoimiin Suomessa.

Todennäköisesti saatavuus paranee pikku hiljaa loppuvuoden aikana, mutta siltikin Apple Watch Series 7 -tilauksen kanssa ei kannata enää aikailla, jos kellon haluaa varmasti esimerkiksi joululahjapakettiin. Apple Watch on myös perinteisesti suosittu joululahja, joten myös Apple Watch Series 7:n kysyntä pysynee loppuvuoden erittäin vahvana yhä alkuvaiheen tilaustenkin jälkeen.

Toistaiseksi näyttää siltä, että alumiinirunkoisten versioiden edullisempien versioiden saatavuus on jonkin verran parempi kuin teräsrunkoisten kalliimpien mallien.

Applen oman verkkokaupan lisäksi Apple Watch Series 7 on ennakkomyynnissä eri jälleenmyyjillä, ja saatavuus voi vaihdella jälleenmyyjäkohtaisesti. Sopivan mallin valitsemalla Apple Watch Series 7:n voi saada yhä lokakuussakin.

Apple Watch Series 7 on tarjolla kahdessa koossa (41 ja 45 mm) ja Suomessa kahdella eri runkomateriaalilla, joista alumiinirungosta värivaihtoehtoja on viisi kappaletta (keskiyö, tähtivalkea, vihreä, sininen sekä punainen (PRODUCT)RED) ja ruostumaton teräs -rungosta kolme kappaletta (hopea, grafiitti ja kulta). Lisäksi tarjolla on vielä alumiinirunkoiset Nike-versiot. Titaanirunkoiset mallit eivät sen sijaan kuulu valikoimiin Suomessa.

Alumiinirungolla Apple Watch Series 7:n saa joko mobiiliverkkoyhteydellä tai ilman, kun taas teräsrunkoiset mallit ovat aina varustettu mobiiliverkkoyhteydellä.

Verrattuna edeltäjäänsä Apple Watch Series 7:ssä on suurempi näyttö ja pienemmät reunukset, parannuksia kestävyydessä sekä nopeampi lataus.

Suomessa eri Apple Watch Series 7 -mallien alkaen-hinnat ovat:

  • Apple Watch Series 7, 41 mm, alumiini, GPS: 439 €
  • Apple Watch Series 7, 45 mm, alumiini, GPS: 469 €
  • Apple Watch Series 7, 41 mm, alumiini, GPS + Cellular: 539 €
  • Apple Watch Series 7, 45 mm, alumiini, GPS + Cellular: 569 €
  • Apple Watch Series 7, 41 mm, ruostumaton teräs, GPS + Cellular: 739 €
  • Apple Watch Series 7, 45 mm, ruostumaton teräs, GPS + Cellular: 789 €

Nike-versioiden hinnat vastaavat tavallisia alumiinirunkoisia malleja.

Apple Watch Series 7:n teräsrungon värivaihtoehdot.
Apple Watch Series 7:n teräsrungon värivaihtoehdot.
Apple Watch Series 7:n alumiinirungon värivaihtoehdot.
Apple Watch Series 7:n alumiinirungon värivaihtoehdot.