Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple Watch Series 7:n ennakkomyynti alkoi - hinta alkaen 439 euroa

Apple Watch Series 7 on nyt tilattavissa.

Apple julkisti myös uuden Apple Watch Series 7:n jo iPhone 13 -puhelinten ja iPadien rinnalla 14. syyskuuta, mutta uuden älykellon myyntiintuloa on saatu odottaa muita uutuuksia pidempään.

Nyt Applen aiemmin tällä viikolla ilmoittamalla tavalla Apple Watch Series 7:n ennakkomyynti on kuitenkin alkanut ja toimitukset käynnistyvät perjantaista 15. lokakuuta alkaen. Ennakkomyynti on käynnissä Applen verkkokaupassa ja jälleenmyyjillä.

Jo ennen uuden Apple Watchin julkistusta raportit kertoivat tuotannon aloituksessa uuden kokoonpanoprosessin myötä eteen tulleista haasteista, jotka hidastivat tuotannon kasvattamista. Tästä syystä Apple Watch Series 7:n saatavuudesta odotetaankin alkuvaiheessa niukkaa.

Suomen markkinoille Apple Watch Series 7 saapuu jälleen alumiinirungolla tai rungolla ruostumattomasta teräksestä. Titaanirunkoiset versiot eivät siis tule kuulumaan valikoimiin Suomessa. Tarjolla on edelleen mallit mobiiliverkkoyhteydellä (GPS + Cellular) ja ilman (GPS).

Eri mallien alkaen-hinnat ovat:

  • Apple Watch Series 7, 41 mm, alumiini, GPS: 439 €
  • Apple Watch Series 7, 45 mm, alumiini, GPS: 469 €
  • Apple Watch Series 7, 41 mm, alumiini, GPS + Cellular: 539 €
  • Apple Watch Series 7, 45 mm, alumiini, GPS + Cellular: 569 €
  • Apple Watch Series 7, 41 mm, ruostumaton teräs, GPS + Cellular: 739 €
  • Apple Watch Series 7, 45 mm, ruostumaton teräs, GPS + Cellular: 789 €

Lisäksi tarjolla ovat myös alumiinirunkoiset Nike-versiot, joiden hinnat vastaavat tavallisia alumiinirunkoisia malleja. Kunkin mallin osalta yllä on esitetty alkaen-hinta, ja tarjolla on kalliimpia punottuja sekä nahka- ja metallirannekevaihtoehtoja.

Apple Watch Series 7:n alumiinirungon värivaihtoehtoja ovat keskiyö, tähtivalkea, vihreä, sininen sekä punainen (PRODUCT)RED. Teräsrungon värivaihtoehtoja ovat puolestaan hopea, grafiitti ja kulta.

Tärkein ominaisuuspäivitys Apple Watch Series 7:ssä on suurempi näyttö, joka tarjoaa pinta-alaa lähes 20 prosenttia enemmän kuin edeltävissä malleissa. Reunukset ovat kutistuneet 3,0 millimetristä 1,7 millimetriin. Näyttö tarjoaa edelleen aina päällä -tilan, ja kirkkaus yltää yhä jopa 1 000 nitiin aktiivisena ja jopa 500 nitiin aina päällä -tilassa. Suuremman koon lisäksi toisena uudistuksena sisätiloissa näyttö on aina päällä -tilassa jopa 70 prosenttia kirkkaampi kuin Series 6:ssa.

Apple Watch Series 7:ssä on myös suurempi runko. Rungon korkeutta merkitsevät kokoversiot ovat 41 ja 45 millimetriä verrattuna aiempaan 40 ja 44 millimetriin Series 4:ssä, Series 5:ssä ja Series 6:ssa ja Apple Watch SE:ssä. Näytön pintana on edelleen vahvistettu Ion-X-lasi alumiinirunkoisissa ja safiirikristallilasi teräsrunkoisissa malleissa.

Apple Watch Series 7:n alumiinirungon värivaihtoehdot.
Apple Watch Series 7:n alumiinirungon värivaihtoehdot.
Apple Watch Series 7:n teräsrungon värivaihtoehdot.
Apple Watch Series 7:n teräsrungon värivaihtoehdot.

Apple Watch Series 7 tarjoaa myös kestävyysparannuksia. Mukana on yhä 50 metrin 5ATM-vedenkestävyys, mutta uutta on IP6X-luokitus pölytiiviyden osalta sekä kestävämpi näyttölasi rakenteellisten muutosten, kuten muun muassa 50 prosenttia paksumman etulasin ja sen erilaisen muotoilun myötä.

Apple lupaa myös Apple Watch Series 7:lle yhä koko päivän akunkeston (18 tuntia). Lataus on kuitenkin nopeutunut uudessa mallissa. Apple Watch Series 7:n akku latautuu tyhjästä 80 prosentin varaukseen asti 45 minuutissa, ja muuten Apple on kertonut latauksen olevan kolmanneksen aiempaa nopeampi ja 8 minuutin latauksen mahdollistavan unen seurannan 8 tunniksi.

Apple Watch Series 7 sivulta.
Apple Watch Series 7 sivulta.

Apple Watch Series 7 on varustettu S7-järjestelmäpiiripaketilla, joka on joko minimaalisesti uudistunut tai vain nimetty uudelleen S6. Suorituskyky on  joka tapauksessa ennallaan, eli se on edelleen Apple Watch Series 6:n tavoin 20 prosenttia parempi kuin Apple Watch SE:ssä.

Apple Watch Series 7:n antureissa, yhteyksissä tai muistissa ole muutoksia Apple Watch Series 6:sta. Mukana on edelleen 3. sukupolven optinen sykeanturi, EKG-anturi, veren happipitoisuuden anturi, kiihtyvyysanturi, gyroskooppi, aina päällä oleva korkeusmittari, GPS/GNSS / GLONASS / Galileo / QZSS / Beidou -paikannus, kompassi, valoisuuden tunnistin, 50 prosenttia äänekkäämpi kaiutin kuin Series 3:ssa, mikrofoni, 4G LTE / 3G UMTS -mobiiliverkkoyhteys Cellular-versioissa, W3-yhteyspiiri, Wi-Fi 802.11b/g/n (2,4 ja 5 GHz) ja Bluetooth 5.0 -yhteydet, U1 Ultra Wideband -piiri sekä 32 gigatavua tallennusmuistia.

Uutena ominaisuutena Apple Watch Series 7 tunnistaa automaattisesti myös pyöräilyn ja muistuttaa treeniseurannan kytkemisestä päälle kellon Treeni-sovelluksessa. Lisäksi kaatumisentunnistus toimii myös seurattujen treenien aikana, mutta tämä ominaisuus on tullut päivityksenä Apple Watch Series 4:lle ja uudemmille.

Apple Watch Series 7:n paino kokoversiosta ja runkomateriaalista riippuen on 32,0 ja 38,8 grammaa (alumiini), 42,3 ja 51,5 grammaa (ruostumaton teräs) ja 37,0 ja 45,1 grammaa (titaani). Edeltävästä Apple Watch Series 6:sta paino on eri versioissa noussut muutamalla grammalla.