Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Googlen Stadia-pilvipelipalvelu avautuu 19. marraskuuta

Google vahvisti tänään Made by Google -laitejulkistustilaisuudessaan avaavansa pelien Stadia-suoratoistopalvelunsa 19. marraskuuta.

Kesällä Stadian julkistaessaan Google toi ennakkomyyntiin aluksi Founder’s Edition -paketin ensimmäisille kiinnostuneille. Hiljattain Google kertoiFounder’s Editionin loppuunmyynnistä muun muassa Suomen osalta. Tilattavaksi tuotiin sen sijaan hieman vähemmän vastinetta rahalle tarjoava Premiere Edition.

Premiere Editionissa on mukana myös peliohjain mutta erikoisvärin sijaan valkoisena värivaihtoehtona, Chromecast Ultra sekä kolmen kuukauden Stadia Pro -jäsenyys. Pakettiin ei kuitenkaan kuulu Buddy Pass -koodia. Hinta Premiere Editionille on samat 129 euroa.

Google Stadian nyt ennakkotilattavissa oleva Premiere Edition -paketti.
Google Stadian nyt ennakkotilattavissa oleva Premiere Edition -paketti.

Google ei ole antanut tarkempia tietoja siitä, milloin Premiere Edition -tilaajat pääsevät Stadia-palveluun käsiksi eli tuleeko se tapahtumaan jo ensimmäisessä aallossa Founder’s Edition -tilaajien kanssa vai vasta hieman myöhemmin.

Itse Google Stadia -palvelu maksaa jatkossa 9,99 euroa kuukaudessa, minkä lisäksi suoratoistettavat pelit on vielä ostettava pääosin erikseen – lukuun ottamatta ilman lisämaksua tilaukseen kuuluvia vaihtuvia pelejä, joita tulee olemaan tarjolla noin yksi kunkin kuukauden aikana. Alun tilauksiin mukaan kuuluu Destiny 2: The Collection -peli. Stadian idea on mahdollistaa pelaaminen ilman konsolia tai tehokasta tietokonetta, kun pelit toistuvat verkon yli tietokoneen tai Chromecastin avulla television ruudulle.

Stadian on tarkoitus tarjota alati laajentuva ostettavien pelien kirjasto, ja jo tämän vuoden puolella odotettavissa on kymmenien pelien valikoima. Ensimmäisiä pelejä ovat Red Dead Redemption 2, Mortal Kombat 11 ja Kine.