Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Googlen sisaryhtiön uusin robottiauto on Jaguar – 20 000 autoa suunnitelmissa

Googlen sisaryhtiö Waymo ja autovalmistaja Jaguar tekevät yhteistyössä uuden itseajavan robottiauton. Uusia I-Pace -robottiautoja on tarkoitus tehdä 20 000 kappaletta kahden ensimmäisen tuotantovuoden aikana. Tavoitteena on tarjota jopa miljoona matkaa asiakkaille päivittäin.

Ensimmäinen Waymon ja Jaguarin I-Pace -prototyyppi suuntaa julkisille teille tämän vuoden loppuun mennessä. Uusien robottiautojen on määrä alkaa tarjoamaan asiakkaille kyytejä vuoden 2020 alusta lähtien. Jaguarin I-Pace -autojen on todennäköisesti tarkoitus tarjota korkealaatuisia kyytejä niitä haluaville. Aiemmin Waymo kertoi tekevänsä yhteistyötä Chryslerin kanssa, joka toimittaa Waymolle hieman tavanomaisempia takseja. Waymolla on jo käytössään Chrysler Pacifica -autoja.

Jaguarin I-Pace -auto esiteltiin maaliskuun alkupuolella ja se lähtee kilpailemaan suositun sähköautovalmistajan Teslan kanssa. I-Pacen toimintamatka täydellä akullisella on noin 390 kilometriä, joka riittänee monen tarpeisiin. Tyhjästä 80 prosenttiin akun saa täytettyä 100 kilowatin pikalaturilla 40 minuutissa.