Mitkä olivat Googlen haetuimmat teknologian saralta vuonna 2015? Windows kiinnostaa yhä suomalaisia

Google on julkaissut tuoreeltaan vuoden 2015 haetuimmat asiat hakukoneessa. Vaikka listoja on monissa eri kategorioissa, nostamme nyt teknologia-osion listat esille. iPhone 6s oli maailmalla haetuin asia kuluttajateknologian saralla, mutta Suomessa se joutui tyytymään kakkostilaan. Suomessa listan otsikko on teknologia, kun taas maailman lista onconsumer tech ja ne eivät täysin vastaa toisiaan.

Googlen haetuimmat asiat osiossa consumer tech eli kuluttajaelektroniikka:

 1. iPhone 6s
 2. Samsung Galaxy S6
 3. Apple Watch
 4. iPad Pro
 5. LG G4
 6. Samsung Galaxy Note 5
 7. Samsung Galaxy J5
 8. HTC One M9
 9. Nexus 6P
 10. Surface Pro 4

Listaa hallitsevat selvästi Apple ja Samsung. Kärkikymmenikköön on yltänyt molemmilta yhtiöiltä kolme laitetta. Samsungilla kaikki kolme ovat puhelimia, kun taas Applen tuotteista listalle on päässyt puhelin, älykello ja tabletti. LG, HTC, Google ja Microsoft ovat jokainen edustettuina yksien laitteiden voimin. Viime vuonna iPhone 6 nappasi ykköstilan vastaavassa kategoriassa.

Vaikka älykellot eivät ole maailmalla huimaa suosiota keränneet, Apple Watch kiinnosti maailmalla

 

Googlen haetuimmat asiat osiossa teknologia (vain Suomi):

 1. Windows 10
 2. iPhone 6s
 3. Honor 7
 4. OneDrive
 5. Samsung Galaxy S6
 6. iOS 9
 7. Sony Xperia Z3
 8. Apple Watch
 9. Lumia 950
 10. Adobe Flash Update

Niin kuin hakusanoistakin selviää, ei Suomen teknologiaosio vastaa täysin maailmalla käytettyä consumer tech –osiota. Suomessa kuitenkin listan kärkeen nousee Windows 10, joka saapui viime kesänä tietokoneisiin ilmaisena päivityksenä. Puolet listan hakusanoista on puhelimia ja älykelloja edustaa Apple Watch. Huawein Honor-kampanjat ovat selvästi otettu huomioon Suomessa, sillä Honor 7 on noussut haetuimpien listalla korkealle.

Honor 7 keräsi suosiota ainakin Googlessa Suomessa