Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Google vahvisti lopettavansa omien tablettilaitteiden kehittämisen – perui kaksi tulossa ollutta laitetta

Googlen tablettikehitys on tullut tiensä päähän, ComputerWorld kertoo. Jatkossa hakukonejätti keskittyy kannettaviin tietokoneisiin.

Google on perunut kaksi kehitteillä ollutta tablettoprojektiaan ja vahvistanut lopettavansa tablettien kehittämisen tyystin. Virallisesti Google kertoi, etteivät kehitteillä olleet tabletit täyttäneet yhtiön tiukkoja laatuvaatimuksia, mutta on selvää, ettei yhtiön tablettikehitys milloinkaan ottanut kunnolla tuulta alleen. Peruttujen Pixel-tablettien kanssa työskennelleet henkilöt siirretään nyt muihin tehtäviin.

Jatkossa Googlelta voidaan yhä odottaa kannettavia tietokoneita, mahdollisesti myös niin sanottuja 2 in 1 -laitteita, joiden kosketusnäytöllinen kuvaruutu on irrotettavissa näppäimistöstä. Varsinaisten tablettitietokoneiden aika on kuitenkin ohi.

Nyt perutut tabletit oli määrä julkaista vuonna 2020. Huhujen mukaan ne olisivat olleet edeltäjiään pienempiä kooltaan, eivätkä olisi sisältäneet lainkaan näppäimistöllistä suojakuorta, kuten esimerkiksi nykyinen Pixel Slate.

Pixel Slate -tabletin tuki jatkuu vuoteen 2024, eikä tablettituotannon lopettamispäätös vaikuta Chrome OS -laitteisiin tai älypuhelimiin, Google takaa.

Samalla Google vahvisti, että tablettituotannon alasajo koskee yksinomaan laitteistoa ja sen kehitystä. Google siis jatkaa tabletti-Androidin kehittämistä ja yhteistyöprojekteja kolmansien osapuolten kanssa aivan kuten tähänkin asti.