Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Google vahvisti: 3D-mallintava Tango-puhelinkauppoihin marraskuussa

Google esitteli eilen tiistaina ison liudan uusia laitteita, kuten Pixel- ja PIxel XL -puhelimet, mutta tilaisuuden yhteydessä yhtiön edustaja paljasti CNET-sivustolle myös kolmannen puhelimen julkaisuaikataulun. Alkujaan kesällä esitelty Lenovon valmistama Phab 2 Pro on ensimmäinen kuluttajille tarkoitettu Googlen Tango-teknologiaa käyttävä puhelin. Laitteen piti saapua myyntiin jo syyskuussa, mutta parin viivästyksen jälkeenuusi julkaisuajankohta on marraskuu.

Pääasiaksi Phab 2 Prossa nousee Project Tango -teknologia, joka kulkee uudelleenbrändäyksen jälkeen vain nimellä Tango. Se koostuu ohjelmistosta, useista kameroista ja muista tunnistimista, joiden avulla puhelin voi mallintaa ympäröivää tilaansa ja seurata omaa liikkumistaan ja asentoaan kyseisessä tilassa.

Laitteen on tarkoitus tuoda AR- eli lisätyn todellisuuden sovellutukset tavallisten kuluttajien käsiin. Mahdollisia käyttötarkoituksia ovat esimerkiksisisätilakarttojen luonti, huonekalujen sovittaminen kodin tiloihin virtuaalisesti sekä erilaiset pelit. Vaikka laite on tarkoitettu AR-toimiin, Googlen uutta Daydream-virtuaalitodellisuusalustaa se ei tue. Daydream edellyttäisi puhelimelta muun muassa AMOLED-näyttöä, jota Phab 2 Prossa ei ole.

Phab 2 Pron teknisiin ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa 6,4-tuumainen QHD-näyttö, Dolby Atmos -teknologialla viimeistellyt kaiuttimet, sormenjälkitunnistin, Qualcomm Snapdragon 652 -suoritin, neljän gigatavun RAM-muisti sekä 4050 milliampeeritunnin akku, joka tukee pikalatausta. Takakameran tarkkuus on 16 gigatavua ja laitekykenee myös Dolby Audio 5.1 -tiläänitallennukseen.

Lenovo Phab 2 Pron hinta Yhdysvalloissa on 499 dollaria, ja hinta kääntynee Suomessa 500 euron tienoille.