Google Play tuo Android-sovellukset nyt myös Chromebookeille

Aivan kuten Google toukokuussa lupaili, Android-sovellukset ja Play-sovelluskauppa saapuvat Chromebook-tietokoneille. Google Play on nyt saatavilla ensimmäisille sitä tukeville Chromebook-malleille viimeisimmällä vakaalla Chrome OS:nversiolla.

Google Play Chromebookeille on vielä beta-vaiheessa, eikä ole oletuksena käytössä, mutta sen voi ottaa käyttöön Asetukset-välilehdeltä. Tässä vaiheessa Google Play on käytettävissä Acer R11- ja Asus Flip -laitteille, sekä lähiaikoina myös 2015-malliselle Googlen Pixel-koneelle.

Chrome OS -käyttöjärjestelmälle on olemassa kolme kanavaa. Ensimmäiseksi uudet ominaisuudet saapuvat epävakaalle kehittäjäversiolle, seuraavaksi paremmin toimivalle beta-versiolle ja kolmantena vakaalle, viralliselle versiolle.

Kehittäjäkanavalle sovelluskauppa saapui kesäkuussa, beta-kanavalle elokuussa ja nyt siis vakaalle alustalle. Siitä huolimatta Google Playn Chrome OS -versio on vielä beta-vaiheessa,ja sitä vielä parannetaan ennen kuin se otetaan oletuksena käyttöön tuetuilla Chromebookeilla.

Sovelluskaupan saapumisesta kertoneen VentureBeatin mukaan sovellusten ja pelien vakaus Chrome OS:llä on parantanut sitten ensimmäisten testiversioiden, mutta parantamisen varaa riittää vielä. Lisäksi monien sovellusten ja pelien käyttö näppäimistöllä ja ohjauslevyllä saattaa olla kankeaa tai epämukavaa, kun sovellukset on suunniteltu kosketusnäytöllä käytettäviksi.

Android-sovellusten tukea on tarkoitus laajentaa merkittävästi eri Chromebook-malleille myöhemmin tänä vuonna sekä ensi vuoden aikana. Ajantasainen lista tuetuista malleista löytyy Googlen sivuilta.