Google julkaisi "pahvikamera"-sovelluksen iPhonelle

Google on julkaissut jo aiemmin omalle Android-käyttöjärjestelmälleen tarjolla olleen Cardboard Camera -sovelluksen nyt myös iPhonen iOS-käyttöjärjestelmälle.

Cardboard Camera -sovellus on tehty 360 asteen 3D-virtuaalitodellisuuskuvien ottamiseen. Käytännössä kyse on kolmiulotteisista panoraamakuvista, joita on mahdollista katsella useaan eri suuntaan kääntyen. Myös kuvien ottaminen tapahtuu panoraamakuvan tavoin. Cardboard Cameralla kuvaaminen tapahtuu pitämällä puhelinta pystyasennossa, aloittamalla tallennus sekä sitten kääntämällä puhelinta ympäri panoraamakuvan tavoin ohjeistuksen mukaan.

Kuvien yhteyteen tallentuu niitä otettaessa lisäksi myös ääni, joka toistuu kuvaa katsottaessa.

Cardboard Camera löytyy App Storesta iPhonelle ja Google Playsta Androidille.

Google Cardboard -virtuaalisilmikko.

Google kertoo myös, että nyt Cardboard Cameralla otettuja VR-kuvia voi jakaa sekä iPhone- että Android-laitteilla. Virtuaalikuvien albumiin voi valita useita otoksia ja tuloksena on jaettava linkki, jonka voi lähettää eteenpäin tai jakaa muuten haluamallaan tavalla. Kuvia voi katsella Google Cardboardin sisään liitetyllä älypuhelimella.

Jo aiemmin Google on tuonut myös kevyen Google Cardboard -virtuaalisilmikkonsa käyttöön tarkoitetun Google Cardboard -sovelluksen Androidin ohella iPhonelle.