Google aloittaa Gmail-tilien tuhoamisen joulukuun alusta - näin säilytät tilisi

Google alkaa poistaa käyttämättöminä lojuvia tilejä jo lähipäivinä.

Kaikkien on hyvä varmistaa, että oma tili pysyy turvassa.

Google kertoi aiemmin tänä vuonna alkavansa poistaa unohdettuja Google-tilejä joulukuun 2023 aikana. Joulukuun alku on nyt käsillä, ja jokaisen kannattaakin varmistaa, että oma tili pysyy käytössä.

Tilille kirjautuminen pitää sen turvassa, minkä ohella esimerkiksi Gmailissa vierailu on merkki aktiivisuudesta. Sisäänkirjautuneena voi myös vaikkapa katsella YouTube-videoita, käyttää Google-hakua tai ladata sovelluksia Google Playsta, mutta mikäli tili säilyy käyttämättömänä vähintään kaksi vuotta, uhkaa sitä nyt poistaminen.

Tukisivuillaan Google vahvistaa, että poistouhan alle joutuneen tilin omistajalle toimitetaan lukuisia ilmoituksia sähköpostitse. Gmailin ohella huomautuksia lähetetään palautussähköpostiosoitteeseen, mikäli sellainen on määritetty, jotta kaikki varmasti saisivat tiedon tiliään uhkaavasta kohtalosta.

Joulukuun ollessa jo ovella ovat ensimmäiset huomautusviestit jo lähteneet matkaan. Aiemmin Google kertoikin, että viestejä lähetetään jo kuukausia ennen tilin poistamista.

Kun tili poistuu, katoavat myös Gmail-sähköpostit, Google Kalenterin tiedot tapahtumineen, Driveen tallennetut tiedostot sekä kaikki Workspace-sisällöt, kuten Docsissa, Slidesissä ja Sheetsissä luodut asiakirjat. Myös Google Kuvat -palvelussa tehdyt varmuuskopiot tuhoutuvat.

Unohdettuja Google-tilejä poistamalla yhtiö pyrkinee vapauttamaan tilaa palvelimillaan ja täten säästämään kustannuksissa. Samalla jo kerran aktivoituja osoitteita vapautuu uudelleen käyttöön.