Google aikoo julkaista kaksi älypuhelinta omalla brändillään

Googlen kerrotaan valmistelevan kahden älypuhelimen julkaisua Intiassa ja muutamilla muilla rajatuilla markkinoilla. Erikoisiksi nämä kaksi puhelinta tekee se, että ne kantavat vain Google-brändiä. Laitteiden julkaisun on määrä tapahtua syyskuussa.

Gadgets 360 -sivu kertoo, että Google aikoo julkaista kaksi uudella Android Nougat -käyttöjärjestelmällä sekä uudistuneella käyttöliittymällä toimivaa puhelinta. Toisen näytön kooksi kerrotaan viisi tuumaa ja toisen 5,5 tuumaa. Tallennustilaa puhelimissa on vastaavasti 32 ja 128 gigatavua.

Koot ja tallennustilamäärät vastaavat tulevien kahden Nexus-puhelimen, ”Sailfishin” ja ”Marlinin” vuotaneita tietoja. Vaikuttaakin siltä, että nämä tulevat Google-brändätyt puhelimet ovat samoja HTC:n valmistamia laitteita kuin odotetut Nexus-puhelimet, mutta eivät kanna Nexus-brändiä, vaan niitä tullaan myymään Googlen omalla brändillä.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana eräässäkin varhaisessa mallikuvassa oletettu tuleva Nexus-puhelin ei käyttänyt aiemmin nähtyä Nexus-logoa, vaan Googlen omaa G-logoa. Kyseessä on saattanut olla juuri Intian markkinoille suunnattu laite, tai sitten Google on yleisemminkin uudistamassa Nexus-puhelimien brändäystä.

Tämän vuoden Nexus-puhelinten design Android Policen hahmotelmassa. Takakuoressa erottuu Nexus-merkinnän sijaan Googlen G.

Gadgets 360:n raportin mukaan Googlella on Intian älypuhelinmarkkinoilla hyvin vahva jalansija sekä tunnettu brändi, ja tarkoitus on omaa brändiä kantavilla puhelimilla lähteä kilpailemaan Applen iPhonea vastaan.Gadgets 360:n jututtaman markkina-asiantuntijan mukaan Google-brändätyt puhelimet todennäköisemmin söisivät kuitenkin Samsungin kuin Applen myyntiä Intian markkinoilla.