Huhu: Samsungin uuteen jättipuhelimeen iirisskanneri

Samsung Galaxy Note 6:n/7:n julkaisuun on tiettävästi aikaa enää alle kaksi kuukautta, ja huhuja kantautuukin yhä kiihtyvällä tahdilla. Nyt kuvakaappaukset Kiinasta ja Koreasta vahvistavat huhuja, että tuleva huippupuhelin olisi saamassa iirisskannerin.

Jo aiemmin on huhuissa vilahtanut mainintoja siitä, että seuraava Galaxy Note -malli saisi iirisskannerin, jota voisi sormenjälkitunnistimen sijaan käyttää sisäänkirjautumiseen. Nyt huhu saa vahvistusta, kun kaksi väitettyä kuvakaappausta näyttävät, kuinka laite tarjoaa iiristunnistusta sormenjäljen tai pääsykoodin korvikkeeksi.

 

Samsung on jo Intiassa julkaissut viranomais- ja yrityskäyttöön tarkoitetun Galaxy Tab Iris -tabletin, jonka varustukseen kuuluu iirisskanneri. Kyseessä on ensimmäinen käyttäjän iiriksen tunnistava laite Samsungilta, ja onkin hyvin mahdollista, että samainen teknologia löytäisi tiensä myös tulevaan Note-sarjalaiseen. Lisäksihän iirisskannereita on käytetty muun muassa Microsoftin Lumia 950- ja 950 XL -malleissa.

Seuraavan Galaxy Note -mallin nimestä on myös huhuttu suuntaan ja toiseen. Edelleen epäselvää on, julkaistaanko elokuussa Galaxy Note 6 vai Galaxy Note 7, mutta SamMobilen haltuunsa saamateaser-kuva väittää, että tulossa todella olisi Galaxy Note 7.Kuvaa ei tosin ole ainakaan vielä nähty missään Samsungin virallisissa tiedotuskanavissa, joten kuvan aitouteen kannattaa suhtautua varauksella.