Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Fyysisellä QWERTY-näppäimistöllä ja liukurakenteella varustetun Astro Slide 5G -älypuhelimen toimitukset vihdoin alkamassa maaliskuussa 2022

Astro Slide on erikoisuus nykyälypuhelinten joukossa.

Fyysisellä QWERTY-täysnäppäimistöllä varustettuja laitteita jo aiemminkin Gemini PDA:n ja Cosmo Communicatorin muodossa myynyt Planet Computers toi viimeisimmän laitteensa Astro Slide 5G:n ennakkomyyntiin joukkorahoituspalvelussa jo keväällä 2020.

Projekti keräsi toukokuuhun 2020 mennessä ennakkotilaajilta yli 2,2 miljoonan euron tilaukset, ja toimitusten piti alkaa maaliskuussa 2021. Vaikea toimintaympäristö johti kuitenkin merkittävään viivästymiseen, ja nyt toimitukset ovat pääsemässä käyntiin vasta vuoden 2022 maaliskuussa eli vuoden alkuperäisiä suunnitelmia myöhemmin. Nyt lanseerattavaa laitetta on esitelty tällä viikolla CES-messuilla Las Vegasissa.

Matkan varrella Astro Sliden tekniikassa on tapahtunut myös muutamia muutoksia alkuperäisiin suunnitelmiin verrattuna.

Astro Slide oli maailman ensimmäinen 5G-mobiililaite fyysisellä näppäimistöllä. Laite on varustettu RockUp-nimeä kantavalla liukurakenteella, joka mahdollistaa näytön käytön näppäimistön kanssa ergonomisessa asennossa.

Astro Slide avattuna ja suljettuna.
Astro Slide avattuna ja suljettuna.

Astro Slidessa on 6,39 tuuman AMOLED-näyttö 2340×1080 pikselin Full HD+ -tarkkuudella. Takana on 48 megapikselin kamera ja kuvausvalo, etupuolella 13 megapikselin kamera. Näppäimistö on taustavalaistu, ja tarjolla on eri näppäinasetteluvaihtoehtoja – mukaan lukien myös ääkköspainikkeet sisältävä Suomi/Ruotsi. Näppäimistön toimintoja voi myös kustomoida haluamallaan tavalla.

Järjestelmäpiirinä on nykypäivän mittapuulla melko vaatimaton, alemman keskiluokan MediaTek Dimensity 800, joka sisältää integroidun 5G-modeemin. Sen rinnalta löytyy 8 gigatavua RAM-käyttömuistia sekä 128 gigatavua tallennusmuistia, jota voi laajentaa microSD-muistikorttipaikan avulla.

Muita ominaisuuksia ovat sormenjälkilukija, kaksi nano-SIM-korttipaikkaa ja eSIM, 4000 milliampeeritunnin akku 30 watin pika- ja 10 watin langattomalla latauksella, stereokaiuttimet, Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac / Bluetooth 5.1 / NFC -yhteydet, GPS-paikannus, kaksi USB-C-liitäntää sekä 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Astro Sliden mitat ovat 172,4 x 76,5 x 18,7 millimetriä ja paino 325 grammaa.

Käyttöjärjestelmäversiona Astro Slide sisältää Android 11:n, mutta tuki löytyy myös Linux-käyttöjärjestelmien rinnakkaiselle asennukselle. Lisäksi Planet Computers tukee myös suomalaisen Jollan Sailfish OS -käyttöjärjestelmän tuomista laitteelle.

Astro Slide on tilattavissa Planet Computersin omasta verkkokaupasta. Kovin edullinen laite ei ole, sillä hintaa on 891,95 euroa ilman arvonlisäveroa ja 1 070,34 euroa arvonlisäveron kanssa.

Astro Slide edestä ja takaa.
Astro Slide edestä ja takaa.
Astro Slide sivusta katsottuna.
Astro Slide sivusta katsottuna.