Uusi älykello – Fitbit hyppää Applen varpaille

Aktiivisuusrannekkeistaan tunnettu Fitbit on julkaissut uuden tuotteen, joka laajentaa yhtiön valikoimaa lähemmäksi perinteisiä kelloja. Fitbit Blaze sisältää monia aktiivisuusrannekkeista ja älykelloista tuttuja ominaisuuksia, mutta on muotoilultaan korumaisen näyttävä ja materiaaleina on tarjolla muun muassa metallia ja nahkaa.

Älykellot ovat viime aikoina tyyliltään kehittyneet elektronisista vimpaimista lähemmäs ”oikeita” rannekelloja niin muotoilun kuin materiaalienkin osalta. Samaa linjausta edustaa myös Fitbitin uutuus Blaze, jonka rannekkeita on tarjolla elastomeerin lisäksi myös nahkaisena ja metallisena, useissa eri väreissä. Näin käyttäjä voi helposti muuttaa kellon tuntumaa ja ulkonäköä esimerkiksi töistä treeneihin siirryttäessä.

Blaze on ensimmäinen korkean resoluution LCD-värinäytöllä varustettu laite Fitbitiltä. Se tarjoaa älykelloista tuttuja ominaisuuksia, kuten ilmoitukset saapuvista puheluista, viesteistä ja kalenterimerkinnöistä niin Android-, iOS- kuin Windows-puhelimeenkin yhdistettynä, mutta pääpaino on edelleen aktiivisuustoiminnoissa. Blaze tarjoaa muun muassa pulssimittauksen, uni- ja treeniseurannan sekä valmiita harjoitusohjelmia. Akkukestoa valmistaja lupaa Blazelle jopa viisi päivää yhdellä latauksella.

Fitbit Blazen toimitukset alkavat maaliskuussa. Kellolla on Yhdysvalloissa hintaa 200 dollaria (reilut 180 euroa) ja vaihdettavien rannekkeiden hinnat ovat 30 – 130 dollaria (27 – 119 euroa).