Finnairin Finn-robotti tulee apuun Facebookissa

Lentoyhtiö Finnair ottaa käyttöön Facebookissa toimivan keskustelurobotin, jonka tarkoituksena on auttaa asiakkaita. Robotti saa nimekseen Finn.

Finn on alati viisastuva robotti, joka ottaa opikseen asiakkailtaan. Aluksi se pystyy esimerkiksi tekemään varauksia ja avustamaan matkustajia lisäpalveluiden tilaamisessa. Se osaa lisäksi päivittää käyttäjäänsä aikataulumuutoksista vaikkapa mahdollisista myöhästymisistä kertoen, ja kuuluupa sen työnkuvaan myös lisämatkatavaroiden kanssa tuskailevien lomalaisten avittaminen. Finn vastailee itse usein kysyttyihin kysymyksiin, ja robottisormen mennessä suuhun ohjaa se kysyjän ihka oikean asiakaspalvelijan juttusille.

Finnair pyrkii luonnollisesti pysyttelemään kehityksessä aallonharjalla, ja tekoälyn hyödyntäminen on yksi keino saavuttaa nuo pyrkimykset. Finn onkin laajan toimintorepertoaarinsa ansiosta kehittynein niin sanottua New Distribution Cabability -teknologiaa hyödyntävä botti.

Aluksi teknologiaratkaisuyhtiö Caravelon kanssa yhteistyössä kehitetty Finn puhuu vain englantia, mutta Finnairilta luvataan, että esimerkiksi avustajan suomenkielinen serkku astuu palvelukseen mahdollisimman pian. Suunnitelmissa on myös integroida Finn osaksi etenkin Kiinassa suosittua WeChat-pikaviestintäsovellusta.