Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Fanit vaativat Samsungilta Galaxy Note -puhelinsarjalle jatkoa - vetoomuksessa jo yli 12 000 allekirjoittajaa

Galaxy Note -sarjan fanit aktivoituivat.

Elokuussa 2020 esitelty Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G on toistaiseksi viimeisin Galaxy Note -puhelin.
Elokuussa 2020 esitelty Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G on toistaiseksi viimeisin Galaxy Note -puhelin.

Samsung on vahvistanut, ettei se aio jatkaa tänä vuonna Galaxy Note -puhelinsarjaa uudella mallilla. Sen sijaan Samsung keskittyy tänä syksynä uusiin taittuvanäyttöisiin älypuhelimiinsa, joista kirjan tavoin avautuva Galaxy Z Fold3 on saamassa ensi kertaa tuen S Pen -kynälle.

S Pen -kynä oli aiemmin Galaxy Note -sarjan tunnusmerkki, mutta tänä vuonna Samsung on tuonut S Pen -tuen keväällä Galaxy S21 Ultra 5G -huippupuhelimeensa sekä nyt pian syksyllä Galaxy Z Fold3:een.

Sen sijaan vuonna 2011 alkunsa saanut Galaxy Note -puhelinsarja ei ole saanut  enää jatkoa.

Samsung on aiemmin perustellut päätöstään jättää uusi Galaxy Note -huippupuhelin julkaisematta vetoamalla muun muassa komponenttipulaan. Käytännössä taustalla voi myös olla se, että muuten kuin S Pen -kynätueltaan Galaxy S ja Note -huippupuhelinsarjat ovat jatkuvasti lähentyneet toisiaan. Aikanaan Galaxy Note -puhelimia erotti myös niiden suurempi koko, mutta näin ei ole asianlaita ollut enää viime vuosina myös Galaxy S -sarjan huippumallien kasvettua kokoa.

Samsungilla on mahdollisesti laskelmoitu, että tuotekehityskustannuksissa voidaan säästää ja myynnin taso kuitenkin säilyttää, jos erillisistä Galaxy Note -puhelimista luovutaan ja samalla aiemmin Galaxy Note -puhelimen ostaneet päätyvät ostamaan uuden puhelimensa joko Galaxy S -sarjasta tai valitsemaan Samsungin taittuvanäyttöisen älypuhelimen.

Galaxy Note -sarjalla on kuitenkin faninsa, jotka haluavat nimenomaan jatkoa Galaxy Note -sarjalle.

Samsungilta uutta Galaxy Note -sarjan huippupuhelinta jo ensi vuoden 2022 alkupuoliskolla vaativa vetoomus Change.org-palvelussa on kerännyt lyhyessä ajassa jo yli 12 000 allekirjoittajaa tämän artikkelin julkaisuhetkeen mennessä.  Vetoomuksen laittoi liikkeelle Samsungiin keskittyvä SamMobile-sivusto.

“Galaxy Note -malliston älypuhelimilla on miljoonia faneja ympäri maailman, ja he olivat varsin pettyneitä, kun Samsung kertoi, ettei siltä ole tulossa uutta Note-lippulaivaa vuonna 2021, osittain johtuen alaa piinaavasta piiripulasta”, todetaan vetoomuksessa.

“Joten tässä on idea: Jos ei vuonna 2021, niin entä sitten uusi Galaxy Note -lippulaiva joskus vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla? Ehkä Samsung voisi luopua Galaxy S22 -mallistosta ja antaa meille Noten sen sijaan? Samsung voisi pitää kaikki lippulaivamallistonsa hengissä vaihtelemalla niiden välillä pitäen kaikki fanit tyytyväisenä samaan aikaan!” vetoomuksessa linjataan, tietenkin pitkälti täysin epärealistisesti.

Todellisuus on, että vuoden 2022 – erityisesti sen alkupuoliskon – tuotesuunnitelmat on jo lyöty lukkoon, eikä niihin ole enää muutoksia luvassa tai edes mahdollista tehdä.

Mutta Galaxy Note -sarjan loppukaan ei välttämättä ole käsillä, vaikka vuodesta 2021 sille välivuosi onkin tulossa. Galaxy Note voi palata jälleen ensi vuonna, ainakin jos Samsungilla on jo aiemmin tajuttu sen tehneen virheen sarjan lopettamisen kanssa. Jo touko-kesäkuun vaihteessa nimittäin raportoitiin myös Samsungin jo harkitsevan Galaxy Noten paluuta, kun S Peniä tukevan Galaxy S21 Ultran myynnin kerrottiin pettäneen Samsungin odotukset.