Suomalaisen F-Securen uusi laite myyntiin - turvaa kodin kaikki nettilaitteet

F-Secure Sense, kodin nettiin kytkettävät laitteet yhdessä pilvipalvelunsa kanssa turvaava Wi-Fi-reititin, on tullut tänään myyntiin Suomessa. Elisa tuo F-Secure Sensen saataville ensimmäisenä operaattorikumppanina. Laite on saatavissa Elisan verkkokaupasta.

Sense on F-Securen ensimmäinen laite ja myös ominaisuuksiltaan varsin yksilöllinen. Se koostuu itse laitteen lisäksi pilvipalvelusta, jotka yhdessä on tehty suojaamaan kaikkia kodin internetiin kytkettäviä laitteita. Kyse on siis esineiden internetin tietoturvaratkaisusta. Sensen pitäisi suojata hyökkäyksiltä kodin monet laitteet televisioista valvontakameroihin. Tyypillisesti näiden laitteiden tietoturva voi olla heikko ja päivitykset jopa olemattomia. Omaa verkkoaan voi Sensessä hallita älypuhelinsovelluksen avulla.

Luonnollisesti Sense suojaa myös sen kautta kytkettävät perinteisemmät verkkolaitteet, kuten tietokoneet sekä puhelimet. Android- ja Windows-laitteiden osalta Sense-sovelluksen tarjoama suoja ulottuu myös oman kotiverkon ulkopuolelle.

Laite ja mukana tuleva vuoden käyttöoikeus maksavat 199 euroa. Tämän jälkeen tilauksen jatkaminen maksaa 9,90 euroa kuukaudessa. Kuukausitilauksella saa Sensen verkkopohjaisen turvapalvelun, muuten laite toimii vain tavallisena Wi-Fi-reitittimenä.

”Esineiden internet tulee koteihin laite laitteelta. Langaton verkkoyhteys löytyy jo niin kodin viihdelaitteista (esimerkiksi älytelevisiot ja pelikonsolit), nettikameroista, kodinkoneista kuin lämmitysratkaisuistakin. Samalla korostuu laitteiden tietoturvan tärkeä merkitys. Tietokoneiden ja älypuhelinten tietoturvan lisäksi haluamme tarjota asiakkaidemme kaikille kodin verkkoon kytkeytyneille laitteille suojan verkon uhkia vastaan. SENSE onkin verkottuneen kodin puuttuva palanen, joka turvaa kaikki langattoman verkon piirissä olevat laitteet”, sanoo Elisan liiketoimintajohtaja Matias Castrén.