Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Etsitkö halpoja VR-laseja? Kolme vaihtoehtoa, joista ei tarvitse maksaa maltaita

Virtuaalilaseista ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi, jos on valmis tinkimään resoluutiosta ja lasien ominaisuuksista.

Edullisimmillaan vr-lasit saa alle 20 eurolla, jos valitsee esimerkiksi Google Cardboard -pahvilasit. Pahvilaseja myydään myös muilla tuotemerkeillä ja halvimmillaan niiden hinta voi laskea jopa 10 euron tuntumaan.

Pahvilasien ideana on se, että käyttäjä taittelee ne itse. Pahvikuori muuttuu virtuaalilaseiksi, kun niihin asennetaan Google Cardboard -sovelluksella varustettu älypuhelin.

Jos pahvilasit tuntuvat liian halvalta vaihtoehdolta, virtuaalikokemukseen saa lisää maustetta sijoittamalla rahaa hieman enemmän. Kokosimme kolme varteenotettavaa vaihtoehtoa virtuaalitodellisuudesta kiinnostuneelle.

Samsung Gear VR

Hinta: Noin 150 euroa

Samsung on ensimmäisiä valmistajia, jotka ovat tarjonneet virtuaalilaseja älypuhelimen seuraksi. Gear VR vaatii toimiakseen Galaxy S6- tai Galaxy S7-älypuhelimen. Samsung on kehitettänyt lasit yhteistyössä nykyaikaisten vr-lasien pioneerin Oculuksen kanssa. Laseissa on omat painikkeet esimerkiksi pelaamista varten. Kuulokkeet liitetään älypuhelimeen.

Gear VR on tällä hetkellä yksi parhaista vaihtoehdoista, jos käyttäjällä on jo entuudestaan järjestelmään soveltuva Samsungin puhelin.

LG 360 VR

Hinta: Noin 250 euroa

LG esitteli oman virtuaalilasimallinsa Barcelonan mobiilimessuilla helmikuussa. Lasien käyttö vaatii LG:n uusimman G5-puhelimen, joka liitetään laseihin kaapelilla. Kaapeli on lasien heikoin lenkki, sillä se vaikeuttaa hieman lasien käyttöä. Toisaalta lasit ovat suhteellisen kevyet ja ne asetetaan päähän silmälasien tapaan. Kuten Gear VR:ssä, laseissa on omat fyysiset painikkeet. Kuulokkeet liitetään suoraan laseihin.

Mattel View-Master

Hinta: Noin 35 euroa

Mattel on herättänyt eloon monen lapsuudesta tutun View-Masterin, tällä kertaa virtuaalilaseina. Kyseessä on Google Cardboard muovisempana versiona. Lasit toimivat Cardboardin tavoin, mutta lasien käyttömukavuus on parempi jämäkämmän rakenteensa ansiosta. Mattelin lasit toimivat kaikkien Cardboard-sovellusten kanssa ja niitä voi käyttää useimpien älypuhelinmallien parina. Miinuksena on päänauhan puuttuminen. Näin ollen käyttäjän on pidettävä käsillä laseja silmien edessä.