Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Etsitkö älypuhelinta, jonka akku kestää kaksi päivää? Tämä uutuus tulee pian myyntiin

HP tuo syyskuussa Suomessa myyntiin uuden Elite X3 -puhelimen, jonka vetonaulana on 4100 milliampeeritunnin akku. Sillä puhelimen käyttöaika yhdellä latauksella nousee kahteen päivään. Yhtä isolla akulla varustettuja älypuhelimia on Suomen markkinoilla vähän.

Elite X3 on tarkoitettu pääasiassa yrityksille. Sen ominaisuudet vetävät vertoja kilpailevien valmistajien lippulaivamalleille. Ison akun takia Elite on kuitenkin melko järeän kokoinen kapistus, sen paino on 195 grammaa.

Puhelimessa on tämän hetken nopeimpiin lukeutuva Snapdragon 820 -prosessori, jollainen löytyy muun muassa LG G5:stä. Huippulaatua voi odottaa myös kaiuttimilta, jotka ovat hifilaitteistaan tunnetun B&O:n käsialaa.

X3:n näytön koko on peräti 6 tuumaa. Näin ollen sitä ei voi suositella käyttäjille, jotka arvostavat puhelimen käyttöä yhdellä kädellä. Hyvä asia on se, että puhelimen lipsahtaminen kädestä ei välttämättä koidu haitaksi, sillä Elite X3 on saanut IP67-luokituksen. Laitteen luvataan kestävän pudotuksen 1,2 metristä.

HP on sisällyttänyt uutuuteen muistikorttipaikan. Kahdeksan megapikselin takakamera ei yllä aivan markkinoiden parhaiden mobiilikameroiden tasolle.

Mielenkiintoinen ominaisuus on käyttäjän tietoturvaa parantava silmäntunnistin, joka mahdollistaa puhelimeen kirjautumisen katseen avulla. Yrityskäyttäjää miellyttänee myös mahdollisuus käyttää puhelimessa kahta sim-korttia.

HP on valinnut Eliten käyttöjärjestelmäksi Windows 10:n. Windowsin miinuksena voidaan pitää rajatumpaa sovellustarjontaa verrattuna Android- ja iOS-käyttöjärjestelmiin. Elite X3:n käyttöjärjestelmävalinnan taustalla on nimenomaan yrityskäyttäjien tarpeet.

Yrityskäyttöä helpottaa sekin, että X3:n voi liittää näppäimistöön ja näyttöön erillisen telakan avulla. Tällöin puhelinta voidaan käyttää tietokoneen tavoin.

Elite X3:n hinta asettuu Suomessa noin 600 euroon. Tarkkaa hintaa HP ei ole vielä paljastanut.