Esiintyykö tässä mainoskuvassa ensimmäinen ”uuden ajan” Nokia-älypuhelin?

Nokian paluusta älypuhelinmarkkinoille on huhuttu jo pitkään, ja kaikenlaisia tekaistuja kuvia on matkan varrella nähty. Toukokuussa Nokia solmi kuitenkin lisensointisopimuksen, jonka myötä sen nimi pääsee varmuudella palaamaan älypuhelinmarkkinoille Android-puhelimien kuoria koristaen. Nyt verkkoon on ilmestynyt kuva, jossa tarinan mukaan voisi esiintyä yksi ensimmäisiä Nokia-brändättyjä Android-puhelimia.

PhoneArena julkaisi mainoskuvan, jossa väitteen mukaan esiintyisi tuleva Nokia P1 -puhelin. Tarinan mukaan laitteen ovat kehittänyt Foxconnin omistama Sharp sekä InFocus, joka on aiemminkin tehnyt yhteistyötä Foxconnin kanssa älypuhelimien merkeissä. Foxconnin tytäryhtiö FIH Mobile oli mukana ostamassa Microsoftin peruspuhelintoimintaa toukokuussa, joten tarina käy näiltä osin järkeen.

Yksi mahdollisuus on, että laite olisi uudelleenbrändätty Sharp Aquos P1, joka esiteltiin kesäkuussa. Kuvissa nähty laite muistuttaa hyvin paljon Sharpin tuoretta lippulaivamallia, ja rajatuille markkinoille suunnattu Sharp Aquos P1 saatettaisiin julkaista laajemmin juuri Nokia-brändin alla. Mikäli kyseessä todella on uusiksi nimetty Sharp, sisältää laite ensiluokkaista rautaa, kuten Snapdragon 820 -suorittimen ja 22 megapikselin kameran.

Kuten aiempienkin Nokia-huhujen kohdalla, kannattaa nyt nähtyyn kuvaankin suhtautua hyvin varovaisesti, sillä kuvankäsittelyllä on puhelimien brändejä helppo uudistaa. Varmaa kuitenkin on, että Nokian nimi tulee älypuhelinmarkkinoille jossain vaiheessa ja jossain muodossa palaamaan.