Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Elisa kokeilee Turussa: busseihin 5G-yhteydellä toimiva Wi-Fi

Turun kaupungin julkisen liikenteen kolmessa bussissa linjoilla 3 ja 30 on tänään otettu käyttöön Wi-Fi-yhteys, joka hyödyntää Elisan Turkuun rakentamaa 5G-mobiiliverkkoa. Kokeilu Fölin kolmessa bussissa jatkuu vuoden 2019 loppuun asti.

Wi-Fi-verkon kautta pääsee jo käsiksi 5G-verkkoyhteyteen, vaikkei käytössä olisikaan vielä omaa 5G-laitetta. Bussit liikennöivät pääasiassa Turun kaupungin alueilla, jossa on 5G-peittoa. Kun 5G-verkkoa ei ole jossakin kohtaa bussin reittiä saatavilla, W-Fi hyödyntää tavanomaiseen tapaan 4G-verkkoa.

Bussin penkkien selkänojissa on ohjeet, joilla Wi-Fiin pääsee kirjautumaan.

Turun kerrotaan panostavan vahvasti 5G-verkon hyötyjen löytämiseen ja käyttämiseen erilaisissa kaupungin palveluissa. Kokeiluja on tulossa lisää tämän vuoden aikana.

”Haluamme jatkuvasti kehittää ja rakentaa Turkua. 5G-verkko mahdollistaa uusia palveluita, joilla voidaan parantaa kaupunkilaisten elämää ja tehdä arjesta sujuvampaa. 5G WiFi -verkon kokeilu Föli-busseissa on oiva tapa tuoda 5G-verkkoa kaupunkilaisten elämään”, kertoo Turun kaupungin strategia- ja kehittämisjohtaja Jussi Vira.

”Kehitämme erilaisia 5G-palveluja jatkuvasti, ja tämä kokeilu Turun kaupungin kanssa on yksi esimerkki siitä, miten 5G:tä saadaan tuotua laajemmin osaksi kaupunkilaisten arkea. Turku on selvä edelläkävijä 5G:n hyödyntämisessä läpi kaupungin eri toimintojen”, Elisan Länsi-Suomen aluejohtaja Juha Laukkanen toteaa.