Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Eikö iPhonen oma kamerasovellus tyydytä? Tässä 4 parempaa vaihtoehtoa

IPhonen oma kamerasovellus on perin yksinkertainen, itse asiassa älypuhelinten yksinkertaisimmasta päästä. Kuva-asetuksia ei juurikaan pääse muuttamaan ja varsinkin järjestelmäkameroilla kuvannut voi tuntea olonsa epämukavaksi.

Onneksi iPhonelle on saatavissa mainioita kuvaussovelluksia, joiden kanssa pääsee säätämään asetusta jos toistakin. Iphonen kamerat ovat olleet aina laadukkaita, mutta pienellä säätämisellä kuvista voi saada vielä asteen näyttävämpiä.

Kokosimme sovelluksista viisi kokeilemisen arvoista. Sovellukset eivät ole paremmuusjärjestyksessä.

645 PRO Mk III

Hinta: 3,99 euroa

Tätä sovellusta lähemmäs järjestelmäkamerakuvausta on vaikea päästä älypuhelimella. Sovelluksen onnistunut käyttäminen vaatiikin jonkinasteista kokemusta järkkärin käytöstä. 645 Pro on yksi App Storen vanhimmista kamerasovelluksista. Kuvauksen salat tunteva käyttäjä on kuin kotonaan, sillä erilaisia säätimiä ja asetusvalikoita on pilvin pimein. Sovelluksella voi esimerkiksi viedä kuvat RAW-muotoisina TIFF-tiedostoina. Käyttäjän apuna on peräti 62-sivuinen ohjekirja.

Camera+

Hinta: 2,99 euroa

Jos enemmistö iPhone-kuvaajista on oikeassa, Camera+ on lataamisen arvoinen sovellus. Se on yksi App Storen parhaiten myyvistä kuvaussovelluksista.

Sovelluksen avulla käyttäjä voi säätää kuva-asetuksia manuaalisesti. Tarjolla ovat esimerkiksi tarkennuksen, suljinnopeuden ja valkotasapainon säätimet. Camera+:n avulla kuvat voi siirtää myös häviöttömässä TIFF-formaatissa. Käyttökelpoinen on myös makrokuvausmoodi.

Sovelluksen maksullinen versio takaa käyttäjälle kaikki ominaisuudet. Niistä osa puuttuu ilmaisversiosta.

Red Dot Camera

Hinta: 2,99 euroa

Red Dot Camera tarjoaa keinon retrohenkiseen kuvaukseen. Sovellus kumartaa pitkään Leican perinteikkäälle M Rangefinder -järjestelmärungolle.

Käyttäjä voi säätää muun muassa sulkimen nopeutta ja ISO-arvoa leicamaisillä rullasäätimillä. Toinen virtuaalinen säädin on varattu tarkentamista varten. Tarkennukseen voi kuitenkin käyttää myös älypuhelinkäyttäjille tuttua halutun tarkennuskohdan painamista ruudulla. Kuvat voi halutessaan napata mustavalkoisina.

NightCap Pro

Hinta: 1,99 euroa

NightCap Pro on tarkoitettu käyttäjälle, joka haluaa parantaa vähäisessä valaistuksessa otettujen iPhone-kuvien laatua. Sovelluksen tavoitteena on auttaa nappaamaan yhtä onnistuneita kuvia riippumatta siitä, otetaanko ne hämärässä vai päivänvalossa.

Käytännössä tavoitteeseen pyritään pidentämällä valotusaikaa. Lisäksi sovelluksen käyttäjä voi valita herkän ISO-arvon. Sovelluksen avulla kuvien kohinaa pyritään vähentämään prosessointityökaluilla.