Alcatelilta uusi aluevaltaus – esitteli näppärän hybridi-PC:n

Alcatel on OneTouch-brändinsä kanssa julkaissut jo useampia varsin kohtuuhintaisia Android-puhelimia, mutta nyt yhtiö on tekemässä uutta aluevaltausta. Kahden juuri esitellyn puhelinuutuuden rinnalla esiteltiin myös Plus 10, pienikokoinen 2-in-1-tyyppinen Windows-tietokone.

Plus 10 on, kuten nimestä voi hieman jo arvata, varustettu 10,1-tuumaisella näytöllä. Kosketusnäytön resoluutio on 1280 x 800 pikseliä. Tablettilaitteen käyttöjärjestelmänä on Windows 10 (ei Mobile) ja sisällä hyrrää neliytiminen Intel AtomZ8350 -suoritin 1,92 gigahertsin kellotaajuudella. RAM-muistia on kaksi gigatavua, sisäistä tallennustilaa 32 gigatavua ja muistikorttipaikka tukee enimmillään 64 gigatavun kortteja. Laite on varustettu myös kahden megapikselin etukameralla ja viiden megapikselin takakameralla. Yhteydet tabletilla hoituvat Wi-Fin ja Bluetoothin avulla.

Koska kyseessä on 2-in-1 -tyyppinen hybridikone, kuuluu kokonaisuuteen tabletin lisäksi myös irroitettava näppäimistö. Sen lisäksi, että näppäimistö laajentaa laitteen tabletista perinteisemmäksi kannettavaksi tietokoneeksi, sisältää näppäimistöosa myös 4G LTE -yhteydellä varustetun SIM-korttipaikan. Näppäimistön avulla voi laitetta käyttää siis myös mobiilidatayhteydellä, ja tarvittaessa yhteyden voi jakaa myös langattomaksi lähiverkkoyhteydeksi muille lähistöllä oleville laitteille.

Plus 10:n tablettiosa sisältää 5830 milliampeeritunnin akun ja näppäimistöosa 2580 milliampeeritunnin akun. Kun molemmat osat ovat käytössä, on akkukapasiteettia reilut 8000 milliampeerituntia, ja käyttöaikaa ilmoitetaan kahdeksan tuntia. Stereoäänentoistolla varustettu Plus 10 tulee tarjolle mustana ja valkoisena, ja sen varustukseen kuuluu myös liuta liitäntöjä, joita ovat micro-HDMI, micro-USB sekä täysikokoinen USB.

Alcatel OneTouch Plus 10:n myynti alkaa kesäkuussa. Hintatietoja laitteelle ei vielä kerrottu.