Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Disney+ laajeni Star-osiolla - tällaisilla sisällöillä suoratoistopalvelun tarjonta kasvaa, jo nyt mukana 300 uutta nimikettä

Disney+:n sisältövalikoima laajenee merkittävästi.

Viihdejätti Disneyn suoratoistopalvelu Disney+ on laajentunut tänään tiistaina 23. helmikuuta valituilla markkinoilla, mukaan lukien Suomessa, uudella Star-sisältöosiolla, joka liittyy palveluun kuudentena osana alkuperäisten Disneyn, Pixarin, Marvelin, Star Warsin ja National Geographicin rinnalle.

Nyt Starin lanseerausajankohtana katsottavissa on 300 uutta nimikettä, mukaan lukien 220 elokuvaa ja 4 Star Originals -tuotantoa yksinoikeudella. Uusia nimikkeitä lisätään palveluun joka kuukausi.

Disney+ julkaistiin ensimmäisillä markkinoilla marraskuussa 2019, ja Suomessa palvelu avautui syyskuussa viime vuonna. Disneyn aiemman ilmoituksen mukaan Starin mukaantulo osaksi Disney+:aa tulee tuplaamaan koko palvelun sisältömäärän.

Koko Disney+-palvelun sisältö, mukaan lukien jatkossa siis myös alla esitellyt Star-sisällöt, on jatkossakin saatavilla yhdellä yksinkertaisella kuukausi- tai vuosimaksulla. Samalla Disney+:n hinta on kuitenkin tänään noussut. Tästä päivästä alkaen Disney+ maksaa uusille tilaajille 8,99 € kuukaudessa tai 89,90 € vuodessa. Disney+ on tilattavissa DisneyPlus.comissa.

Starin tulosta osaksi Disney+:aa ja hintamuutoksista kerrottiin ensi kerran jo joulukuussa.

Tällaisia sisältöjä Star tuo osaksi Disney+:aa

Disney+ on sisältänyt jo alusta asti kattavasti Disneyn omia Disney-, Pixar-, Marvel-, Star Wars ja National Geographic -sisältöjä, minkä lisäksi Disney-historian hahmoja on esiintynyt palvelussa alkuperäissisältöinä julkaistuissa omissa uusissa sarjoissaan ja (lyhyt)elokuvissa.

Omana välilehtenään osaksi Disney+:aa tuleva Star sisältää puolestaan Disneyn aikuisille suunnattuja sarjoja ja elokuvia, kun Disney+:n sisältö muuten on pääosin suunnattu koko perheelle.

Star käynnistyy Pohjoismaissa heti yli kolmella sadalla uudella nimikkeellä, ja uusia tv-sarjoja sekä elokuvia lisätään palveluun joka kuukausi Disneyn eri studioilta, kuten Disney Television Studios (20th Television ja ABC Signature), FX Productions sekä 20th Century Studios.

Uudet Star Originals -tuotannot tulevat olemaan yksinoikeudella vain Disney+ -palvelussa. Näihin Disney+ -palvelussa Suomessa esitettäviin nimikkeisiin lukeutuvat muun muassa David E. Kelleyn (Big Little Lies, The Undoing) uusi rikostrilleri Big Sky sekä Love, Simon -elokuvan spin-off-sarja Love, Victor, jonka käsikirjoituksesta ovat vastanneet elokuvan alkuperäiskäsikirjoittajat Isaac Aptaker (This Is Us) ja Elizabeth Berger (This Is Us).

Heti Starin lanseerauspäivästä lähtien ovat katsottavissa myös aikuisille suunnattu animaatio-sitcom-sarja Solar Opposites, jonka ovat luoneet Justin Roiland (Rick & Morty) ja Mike McMahan (Rick & Morty) sekä draamasarja Helstrom, jonka on tuottanut Paul Zbyszewski yhdessä Karim Zreikin ja Jeph Loebin kanssa. Muita vuonna 2021 ensi-iltansa saavia sisältöjä ovat muun muassa premium-sarjat Dopesick ja The Dropout, uudet tuotannot Kardashian-Jennereiltä sekä valikoima FX-alkuperäissarjoja, mukaan lukien The Old Man.

Lisäksi Star tuo katsottavaksi laajan valikoiman aiempia tuttuja suosikkisarjoja – mukana ovat muun muassa Greyn anatomia, 24, Pako, Täydelliset naiset, Lost ja Family Guy. Uusia nimikkeitä lisätään palveluun viikoittain. Starista tulee löytymään myös esimerkiksi ABC:n komediasarja Black-ish, lakidraama Scandal sekä feministinen komedia Dollface.

Starin lanseerauspäivästä lähtien katsottavissa on myös palkittuja elokuvia, kuten Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, Little Miss Sunshine ja The Grand Budapest Hotel sekä klassikoita, joiden joukossa esimerkiksi Pretty Woman, Die Hard 2, Paholainen pukeutuu Pradaan ja Moulin Rouge.

23. helmikuuta osaksi Disney+-palvelua tulee myös uudenlainen lapsilukkotoiminto, jonka myötä eri katsojaprofiileille on mahdollista asettaa rajoituksia ikärajallisten sisältöjen katseluun sekä asettaa niille PIN-lukitus.

Disney+ -suoratoistopalvelu on katsottavissa lähes kaikilla yleisimmillä mobiili- ja kytketyillä laitteilla, kuten pelikonsoleilla, suoratoistolaitteilla ja älytelevisioilla. Sisältöä voidaan katsella neljällä laitteella samanaikaisesti. Mainoksia Disney+ ei sisällä. Palvelu tukee myös useita samanaikaisia latauksia ja henkilökohtaisia suosituksia. Yhdellä tilauksella voi perustaa jopa seitsemän katsojaprofiilia. Vanhemmat voivat luoda lapsille myös oman profiilin, jossa on helposti navigoitava, lapsiystävällinen käyttöliittymä ja ikätasolle sopivaa sisältöä.