Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Corning vahvisti: Samsungin seuraavat Galaxy S23 -lippulaivapuhelimet varustettu ensimmäisenä uudella Gorilla Glass Victus 2 -lasilla

Kestävämpää lasia uusiin Samsung-huippupuhelimiin.

Corning on vahvistanut virallisesti, että Samsungin seuraavissa lippulaivapuhelimissa tullaan näkemään ensi kertaa käytössä sen uusi Gorilla Glass Victus 2 -lasi.

Samsung on julkistamassa Galaxy S23 -sarjan huippupuhelimensa Galaxy S23:n, Galaxy S23+:n ja Galaxy S23 Ultran 1. helmikuuta.

Aiemmin Samsung otti ensimmäisenä käyttöön alkuperäisen Gorilla Glass Victus -lasin sekä sen Gorilla Glass Victus+ -version.

Corning julkisti Gorilla Glass Victus 2:n marraskuussa. Corningin mukaan sen uusi lasikoostumus tarjoaa entistä paremman kestävyyden kovia ja karkeita pintoja, kuten betonia, vastaan säilyttäen samalla kestävyyden naarmuja vastaan samalla tasolla kuin edeltävässä Gorilla Glass Victus -lasissa.

Samsung Galaxy S23 Ultra vuotaneessa markkinointikuvassa.
Samsung Galaxy S23 Ultra vuotaneessa markkinointikuvassa.

Gorilla Glass Victusin yhteydessä Corning kertoi sen kestävän älypuhelimessa pudotuksia jopa kahden metrin korkeudelta. Nyt Gorilla Glass Victus 2:ssa Corningin mukaan se on keskittynyt luomaan lasin, joka on parempi kestämään pudotuksia vyötärön korkeudelta karkeammille pinnoille.

Gorilla Glass Victus 2:n Corning kertoo kestäneen laboratoriotesteissä pudotukset yhteen metriin asti betonia jäljittelevälle pinnalle samalla, kun osin kilpailevat lasiratkaisut saattoivat hajota jo puolen metrin korkeudelta pudotettaessa.

Lisäksi Gorilla Glass Victus 2 kesti myös pudotukset jopa kahdesta metristä asfalttia jäljittelevälle pinnalle. Kestävyys naarmuja vastaan on puolestaan edelleen nelinkertainen kilpailevaan alumiinisilikaattilasiin verrattuna.

”Nykyisin kuluttajat odottavat kolhut kestäviä älypuhelinnäyttöjä”, kommentoi Corningin Gorilla Glassista vastaava johtaja David Velasquez. ”Gorilla Glass on yli vuosikymmenen ajan vastannut älypuhelinten käyttäjien tarpeisiin ja noussut standardiksi koville kuorimateriaaleille. Olemme ylpeitä voidessamme jatkaa pitkää kumppanuuttamme Samsungin kanssa, ja viimeisimmät innovaatiomme ovat tärkeässä roolissa Samsungin uusimmissa Galaxy-älypuhelimissa.”

Gorilla Glass Victus 2:ssa on parannettu myös ympäristöystävällisyyttä. Corningin mukaan Underwriters Laboratories (UL) on vahvistanut Gorilla Glass Victus 2:n sisältävän keskimäärin 22 prosenttia kierrätysmateriaalia.

”Seuraavan sukupolven Galaxy-lippulaivaälypuhelimemme ovat ensimmäiset laitteet, jotka käyttävät Corning Gorilla Glass Victus 2 -lasia, joka tarjoaa samanaikaisesti paremman keston ja paremman kestävyyden”, totesi Samsung Electronicsin Mobile eXperience -liiketoiminnan markkinointijohtaja Stephanie Choi.