Corning julkisti kestävämmän Gorilla Glass 7i -lasin edullisiin ja keskihintaisiin älypuhelimiin

Corningin Gorilla Glass -lasit ovat älypuhelimissa yleisiä, ja niitä pidetään yleisesti johtavina ominaisuuksiltaan.

Huippupuhelimista löytyy nykyisin useimmiten näytön pintana joko Gorilla Glass Victus tai Victus 2, mutta edullisemmissa hintaluokissa vanhemmat Gorilla Glass -versiot ovat yleisiä.

Gorilla Glass Victus oli aikanaan seitsemäs sukupolvi Gorilla Glassista, mutta Corning päätti brändätä sen erottuvammalla tavalla. Nyt huippuluokkaa edullisempiin puhelimiin Corning on esitellyt uuden Gorilla Glass 7i -lasin.

Corningin mukaan Gorilla Glass 7i nimi juontaa seitsemännestä sukupolvesta ja i-kirjain perässä tulee englanninkielisestä kuvauksesta industry-leading innovation for intermediate devices, joka kertoo lasin olevan suunnattu keskihintaluokan ja edullisempiin puhelimiin.

Gorilla Glass 7i -lasin kerrotaan kestävän pudotuksia 1 metrin korkeudelta karkeille pinnoille, kuten asfaltille. Corningin testien mukaan vaihtoehtoiset kilpailijoiden litium-alumiinisilikaatista valmistetut lasit hajoavat tyypillisesti jo noin puolet pienemmältä korkeudelta pudotessa. Lisäksi kilpaileviin laseihin nähden Corning kehuu Gorilla Glass 7i:n olevan myös kaksinkertaisesti kestävämpi naarmuja vastaan.

Corningin mukaan Gorilla Glass 7i soveltuu nykyisiin modernilla tavalla suurella näytöllä varustettuihin älypuhelimiin paremmin kuin sen vanhemmat Gorilla Glass -lasiversiot, minkä lisäksi Gorilla Glass 7i:n koostumus on suunniteltu sopivaksi erilaisiin puhelimiin eri hintapisteissä.

Ensimmäisenä Gorilla Glass 7i:n on puhelimissaan ottamassa käyttöön OnePlussan emobrändi Oppo.

Vaikka pääasiassa Gorilla Glass 7i on suunnattu puhelimiin, soveltuu se Corningin mukaan käyttöön myös muissa laitteissa.