Kyniä ja Windows 10 – tässä Microsoftin tärkeimmät paljastukset

Microsoft potkaisi tällä viikolla San Franciscossa käyntiin jokavuotisen Build-kehittäjäkonferenssinsa. Tilaisuudessa kerrottiin Microsoftin uusista innovaatioista ja Windows 10:n tulevaisuuden näkymistä. Tässä artikkelissa kokoamme yhteen eilisen tärkeimpiä uutisia.

Eräs mielenkiintoisimmista uutisista oli Microsoftin panostus botteihin. Tarkemmin sanottuna kyse on keskusteluboteista, jotka kykenevät suorittamaan toimintoja ja keskustelemaan älykkäästi käyttäjän kanssa ihmisen tavoin.

Microsoft paljasti muun muassa uuden Skype Bot -kehitysalustan, jonka työkaluilla kehittäjät voivat luoda Skypen monimediallista kommunikaatiota hyödyntäviä botteja. Samalla Cortana saapuu osaksi skypettelyä.

Windows 10 saa tulevana kesänä erityisen Anniversary Update -päivityksen. Uudistuksiin lukeutuvat muun muassa Cortana-apurin älykkyyden petraus ja Windows Hello -tunnistautumismahdollisuuksien laajentaminen.

Suurin yksittäinen Windows 10 -uudistus on kuitenkin Windows Ink. Kyseessä on uusi alusta, joka mahdollistaa käsinkirjoitus- ja piirto-ominaisuuksia lukuisilla Windows 10 -laitteilla. Alustan tueksi Microsoft suunnittelee uutta ohjauskynää yhdessä Wacomin kanssa.

Luonnollisesti Build-konferenssissa esiteltiin myös Microsoftin HoloLensiä. Lisätyn todellisuuden hologrammilasit ovat edenneet ensimmäiseen kehittäjäversioon, jonka toimitukset ovat nyt alkaneet. HoloLensin tarkoitus on luoda interaktiivisia virtuaalisia elementtejä käyttäjän oikeaan ympäristöön.

Microsoft HoloLens.