Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kaipaatko fyysisiä nappuloita? BlackBerryn legendaarinen QWERTY-näppäimistö tulossa muihin puhelimiin

BlackBerry on ollut pitkään tunnettu loistavista fyysisistä QWERTY-näppäimistöintään ja on samalla ollut yksi harvoista valmistajista, joka on viime vuosina tukenut fyysisten näppäimistöjen kehitystä puhelimissa. Yhtiön ilmoitettua hiljattain lopettavansa sisäisen puhelin- ja laitekehityksen, monilla levisikin huoli fyysisten näppäimistöjen ja BlackBerry-puhelinten tulevaisuudesta. Nyt huoliin on saatu ainakin väliaikaisesti helpotusta.

CrackBerryn tuoreessa uutisessa BlackBerryn toimitusjohtaja John Chen vahvisti, että yhtiöllä on suunnitelmia QWERTY-näppäimistöjä varten myös tulevaisuudessa. Tarkennusta siitä, miten ja milloin näppäimistöjen kehittäminen jatkuu, ei saatu, mutta todennäköisinä vaihtoehtoina olisivat näppäimistötekniikan lisensoiminen kilpailijoille tai laitekehityksen siirtäminen kolmansille yrityksille.

Yhtenä suosikkipuhelimenaan Chen mainitsi BlackBerry Passportin. Neliön muotoinen puhelin julkistettiin loppuvuonna 2014 ja on jakanut mielipiteitä erityisesti designinsa puolesta.