Kuvat: Asus esitteli uudet Zenfonet

Asus on esitellyt Taipeissa Computex-messuilla uudet Zenfone 3 -älypuhelimet. Perusversion lisäksi markkinoille suuntaa Deluxe- ja Ultra-versiot, jotka eroavat perusmallista erilaisin ominaisuuksin.

Zenfone 3

Zenfone 3:ssa, eli malliston ”perusjäsenessä”, on suuri 5,5 tuuman IPSLCD -kosketusnäyttö Full HD -tarkkuudella. Sisuksissa hyrräävän Snapdragon 625 -järjestelmäpiirin tukena on 3-4 gigatavua RAM-käyttömuistia. Tallennustilaa on 32 gigatavusta 64 gigatavuun mallista riippuen.

Kuvien ottaminen onnistuu 16 megapikselin takakameralla ja toiminta-ajoista huolehtii 3 000 milliampeeritunnin akku. Laitteessa on myös sormenjälkitunnistin ja USB-C -portti. Laite tulee saataville kultaisena, sinisenä, mustana sekä valkoisena ja sen hinnat alkavat 249 dollarista eli noin 223 eurosta.

Zenfone 3.

Zenfone 3 Deluxe

Zenfone 3 Deluxe on astetta kovemman luokan älypuhelin. 5,7 tuuman Full HD -näytön tekniikkana on käytetty Super AMOLEDiä. Laitteen nopeudesta huolehtii Snapdragon 820 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on jopa kuusi gigatavua RAM-käyttömuistia. Halvimmassa versiossa tallennustilaa on 64 gigatavua, mutta tarjolle tulee myöhemin 256 gigatavun tallennustilalla varustettu versio.

Laitteessa on myös Sonyn 23 megapikselin takakamera, 3 000 milliampeeritunnin akku, USB-C -portti ja metallinen runko. Zenfone 3 Deluxe tulee saatavilla harmaana, hopeisena ja kultaisena. Tämän puhelimen hinnat alkavat houkuttelevasta 499 dollarista eli 447 eurosta.

Zenfone 3 Deluxe.

Zenfone 3 Ultra

Zenfone 3 Ultra onkin sitten joukon jättiluuri – vai pitäisikö sanoa pikkutabletti? Laitteen Full HD -näytöllä on kokoa 6,8 tuuman verran. Tätä puhelinta pyörittää Qualcommin Snapdragon 652 -järjestelmäpiiri neljän gigatavun RAM-muistin kera. Zenfone 3 Ultran USB-C -portti tukee DisplayPortia, joten laitteen voi kiinnittää kätevästi ulkoiseen näyttöön. Asuksen mukaan puhelimessa on ”4K-televisioiden tasoinen videoprosessori”.

Puhelimessa on myös 23 megapikselin takakamera ja valtava 4 600 milliampeeritunnin akku, jolla voi ladata myös muita laitteita. Puhelin tulee markkinoille harmaana, hopeisena ja vaaleanpunaisena. Zenfone 3 Ultrahn hinnat alkavat 479 dollarista eli vajaasta 430 eurosta.

Zenfone 3 Ultra.

Kaikissa Zenfone 3 -puhelimissa on kahdeksan megapikselin etukamera, tuki 4G LTE -verkkoyhteyksille ja ne toimivat Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmällä, jonka päälle Asus on lisännyt oman ZenUI 3.0 -käyttöliittymänsä.