Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Applen uusimmassa iOS-versiossa ongelmia – sovelluksia kaatuu

Applen iOS-käyttöjärjestelmän uusin versio 9.3 tuntuu olevan melkoinen murheenkryyni yhtiölle ja käyttäjille. Ensin käyttäjät raportoivat, että päivitys saattoi muuttaa vanhempia iPad-laitteita verkonpainoiksi, ja Apple julkaisikin jo käyttöjärjestelmästä uuden version iPad 2:lle. Nyt uutena ongelmana monilla käyttäjillä on ollut vaikeuksia avata linkkejä eri sovelluksissa.

Applen tukipalstalla on lukuisia viestejä, joiden perusteella yritys avata linkkejä johtaa sovellusten jumiutumiseen tai kaatumiseen. 9to5Mac kertoo, että vikaa ilmenee niin Safarissa kuin viesteissä, muistiinpanoissa ja sähköpostisovelluksessakin. Joissain tapauksissa linkin painallus johtaa sovelluksen kaatumiseen tai jumiutumiseen. Joissain tapauksissa taas tavallinen painallus ei tee mitään, mutta pitkä painallus kaataa sovelluksen. JavaScriptin kytkeminen pois käytöstä on osittain korjannut ongelmaa Safarissa, muttei muissa sovelluksissa.

Ongelma on etupäässä koskenut uusimpia iPhone 6s- ja 6s Plus -laitteita, mikä tuo mieleen, että vika liittyisi niiden 3D Touch -näyttöön. Vikaa on kuitenkin ilmennyt jonkin verran myös muissa iPhone-malleissa ja iPadeissä, joten ongelman syy lienee muualla kuin paineen tunnistavassa näytössä.

Apple ei ole kommentoinut ongelmaa, mutta vika vaikuttaa varsin laajalta, joten yhtiön luulisi kommentoivan asiaa hyvin pian.