Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huhu: Uuteen MacBook Pro -tietokoneeseen erikoinen lisänäyttö

Applen MacBook Pro on uudistumassa loppuvuodesta merkittävästi. Tulevasta uudistuksesta on kertonut KGI:n analyytikko Ming-chi Kuo, ja myös 9to5Mac on vahvistanut tiedot omilta lähteiltään.

Uusi MacBook Pro on saamassa laitesarjassa ennennäkemättömän OLED-näyttöteknologialla toteutetun pitkulaisen kosketusalueen näppäimistönsä yläpuolelle.

MacBook Pro on nykyversioon nähden uudistumassa muutenkin merkittävästi: se tulee olemaan nykyistä ohuempi ja kevyempi saadessaan designiinsa vaikutteita Applen nykyisestä 12 tuuman MacBookista. MacBook Prossa tulee olemaan uudenlaiset metalliset ruiskuvaletut saranat, joiden myötä rakenteesta saadaan ohuempi.

Tulossa MacBook Prohon on myös Touch ID -sormenjälkitunnistus.

Uusi OLED-kosketusnäyttörivi korvaa nykyiset toimintonäppäimet. Näin niillä voidaan tarjota enemmän tilanteen mukaan vaihtuvia mahdollisia toimintoja, jotka voivat myös muuttua päivitysten myötä.

Uusi MacBook Pro tulisi 13- ja 15-tuumaisena tarjolle vuoden lopulla, viimeisellä vuosineljänneksellä loka-joulukuussa. Liitäntöjen osalta sen pitäisi tukea USB-C:tä sekä Thunderbolt 3:a, mutta toistaiseksi ei ole kuultu liitäntöjen lukumäärästä.

Täysin uudistuvan MacBook Pron ohella KGI:n Kuo odottaa Applelta myös uutta 13-tuuman versiota 12 tuuman MacBookin rinnalle. MacBook Air pysyisi edelleen markkinoilla halvimpana vaihtoehtona, MacBook toimisi keskihintaluokan vaihtoehtona ja MacBook Pro pitäisi paikkansa malliston huipulla.

Uuden MacBook Pron tulo vasta loppuvuodesta tarkoittaisi, että ainakaan sen julkistusta ei nähtäisi vielä 13. kesäkuuta Applen WWDC-kehittäjäkonferenssin avauksessa. Applen odotetaan WWDC:ssä julkistavan Macien käyttöjärjestelmän OS X:n seuraavan version. Aiempien huhujen mukaan luvassa ovat Sirin mukaantulo sekä iPhonen tai iPadin kautta toimiva TouchID -tunnistus Apple Pay -maksamisen mahdollistamiseksi.