Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Applen sovelluskaupan tiukan seulan läpi livahti jailbreak-sovellus

Applen App Store -sovelluskauppa on yleensä tunnettu tarkasti seulottuna ja turvallisena, mutta lipsahduksiakin näemmä sattuu. Viime päivinä huomiota on herättänyt App Storesta löytynyt sovellus, joka mahdollisti iPhonen jailbreak-käsittelyn, eli alkuperäisen käyttöjärjestelmän rajoitusten kiertämisen. Sovellus kuitenkin poistettiin nopeasti kaupasta, kun asia levisi uutisiin.

Hieman epäselvää on, kuinka kauan sovellus ehti App Storessa olla, ennen kuin se nosti isomman huomion, mutta joka tapauksessa PG Client -niminen sovellus ehti hetken aikaa sovelluskaupassa köllötellä.

PG Client -sovellus ei ollut sitä, mitä väitti olevansa. Kuva: AppleInsider.

Kuvauksen mukaan PG Clientin piti olla Dribbble-sivuston graafisten töiden selaamiseen tarkoitettu sovellus, mutta todellisuudessa se olikin kiinalainen versio Pangu-nimistestä jailbreak-työkalusta. Sovellus olisi mahdollistanut iOS 9.3.3 -käyttöjärjestelmää käyttävien laitteiden suojauksen murtamisen.

Ainakin AppleInsider– ja 9to5Mac-sivustot uutisoivat sovelluksesta maanantai-iltana Suomen aikaa, ja sovellus oli poistettu App Storesta 40 minuuttia 9to5Macin artikkelin julkaisun jälkeen.

Apple uudisti App Storen sääntöjä ja tarkitusmenetelmiä toukokuussa nopeuttaakseen sovellusten pääsyä sovelluskauppaan. Nyt sovellukset hyväksytään keskimäärin alle kahdessa päivässä, kun joulukuussa operaatio vei vielä viisi päivää ja helmikuussa 2015 peräti yhdeksän päivää.