Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Applen Nike-kello houkuttelee juoksulenkille: Yksi ominaisuus on ylitse muiden

Apple Watch Nike+ on Applen tuorein yritys päästä toden teolla sporttikellomarkkinoille. Nike-kello lanseerattiin äskettäin Apple Watchin toisen sukupolven malliversion kanssa. Teknavin testiin Nike+ saapui tänään.

Nike-kellolla houkutellaan ennen kaikkea juoksijoita. Kello-osa on teknisesti ja ulkoisesti identtinen Apple Watch 2:n kanssa, mutta siihen on lisätty Niken juoksusovellus ja yksilöllinen sporttiranneke, joka löytyy vain kyseisestä kellomallista. Synteettisestä kumista valmistettu ranneke on valmistettu siten, että se kestää paremmin hikoilua ja muuta kosteutta. Ranneke on täynnä reikiä, joiden tarkoituksena on parantaa istuvuutta ja hengittävyyttä. Rannekkeesta on tarjolla neljä erilaista kaksiväristä vaihtoehtoa. Halutessaan sen voi vaihtaa mihin tahansa muuhun Apple Watchin omaan rannekkeeseen.

Nike-teema näkyy myös laitteen kellotauluissa. Apple Watch 2:een verrattuna kellotauluissa on enemmän tyylikkäitä vaihtoehtoja, joissa on Nike-teema mutta jotka silti eivät ole liian mainosmaisia.

Vaikka myös Apple Watch 2 soveltuu hyvin juoksuharjoitteluun, Nike-kello vie treenisovelluksen askeleen pidemmälle. Nike+ -kellon kanssa käytetään Nike+ Run Club -juoksusovellusta.

Yksi toiminto ylitse muiden

Sovellus itsessään on toteutettu onnistuneesti. Jopa niin, että se houkuttelee lähtemään juoksulenkille. Erona Apple Watchin perusversioon on se, että juoksudatan lisäksi kello motivoi ja kannustaa juoksijaa kehittymään. Sovelluksen My Coach -virtuaalivalmentaja pitää kirjaa juoksuharjoituksista ja auttaa suunnittelemaan treenejä asetetun tavoitteen saavuttamiseksi. Juoksulenkin voi esimerkiksi suunnitella tuntitasolla ilmoitetun sääennusteen mukaan. Siri-puheentunnistuspalvelua voi käyttää virtuaalisena starttipistoolina. Jokaisen juoksuharjoituksen tiedot synkronoidaan automaattisesti Applen terveyssovellukseen, jota voi tarkastella iPhonesta.

Run Club -juoksusovellus.
Run Club -juoksusovellus.

Run Club -sovelluksen paras puoli on automaattinen juoksuharjoituksen keskeytys esimerkiksi silloin, kun juoksija pysähtyy liikennevaloihin. Kun juoksu jatkuu, sovellus käynnistää harjoituksen uudelleen.

Kuten Apple Watch 2, myös Nike-kello on vesitiivis ja varustettu omalla gps-paikannuksella. Tämä on ilouutinen juoksijan kannalta, sillä lenkille ei enää tarvitse ottaa mukaan älypuhelinta.

Akun kesto on parantunut selvästi Apple Watchin ensimmäisen sukupolven versiosta. Vaikka kelloa käytettäisiin gps-tilassa ja rannesykkeenmittaus päällä, akussa riittää virtaa pidempäänkin juoksulenkkiin. Akun kesto ei kuitenkaan vedä vertoja urheilukelloille kuten Suunto Spartanille.

Nike+ -versio tekee Apple Watchista kiinnostavan vaihtoehdon aktiiviselle juoksuharrastajalle varsinkin, jos tämä käyttää iPhonea. Apple Watch Nike+ -kellon alkaen-hinta on 449 euroa.