Applen akkujen vaihto-ohjelma ollut suosittu – iPhone 6 Plussan akuista pulaa nyt jopa maalis-huhtikuulle asti

Apple myönsi loppuvuodesta hidastavansa tarkoituksellisesti yli vuosi sitten päivityksenä alun perin tulleella toiminnolla vanhempien, heikentyneellä akulla varustettujen iPhone-puhelinten toimintaa puhelinten yllättävien sammumisten estämiseksi.

Nousseeseen kohuun Apple reagoi vielä ennen vuodenvaihdetta pyytämällä anteeksi toimintaansa ja lähes olematonta viestintäänsä asiasta sekä ilmoittamalla laskevansa iPhonen akun vaihdon hintaa merkittävästi.

Yhdysvalloissa akunvaihdon hinta laski 79 dollarista 29 dollariin. Suomessa akunvaihtoa on kampanjan käynnistyttyä tarjottu 39 eurolla.

Akunvaihdon merkittävästi alentunut hinta on vauhdittanut sen suosiota merkittävästi. Ja lopputuloksena Applelta alkavat uudet vaihtoakut nyt loppua.

Erityisesti iPhone 6 Plussan akkujen saatavuus on jo painunut erittäin heikoksi. Applen mukaan iPhone 6 Plussan vaihtoakuista on pulaa ja niitä on tulossa lisää Yhdysvalloissa ja muilla alueilla vasta maaliskuussa tai varhain huhtikuussa, Apple on kertonut kaupoilleen ja huoltokumppaneilleen jakamassaan viestissä tällä viikolla. Viestin käsiinsä on saanut myös MacRumors-sivusto.

iPhone 6:n ja iPhone 6s Plussan akkuja on saatavilla lyhyemmällä kahden viikon odotusajalla. iPhone 6s:n, iPhone 7:n, iPhone 7 Plussan ja iPhone SE:n akkujen saatavuus on puolestaan hyvä ja niitä on tarjolla ilman pidempiä viivästyksiä useimmissa maissa.

MacRumorsin mukaan myös sen lukijat ovat jo ottaneet yhteyttä ja kertoneet saaneensa tiedon iPhone 6 Plus -puhelimen akunvaihdon venymisestä maalis-huhtikuulle.

Alun perin Applen akunvaihdon alekampanjan piti käynnistyä vasta tammikuun lopulla, mutta palautteen perusteella Apple aloitti kampanjan jo aiemmin. Kampanjan on tarkoitus olla voimassa vuoden 2018 loppuun asti.

Kampanjan alla iPhonen akun saa vaihdettua uuteen kertaalleen, vaikka vanhakin akku olisi vielä kunnossa. Tämän jälkeen useammat akunvaihdot maksavat tavallisen korkeamman hinnan, jollei akusta löydy vikaa testissä.