Apple: tässä ovat vuoden 2023 parhaat sovellukset ja pelit

Apple on valinnut vuoden 2023 parhaita App Store -sovelluksia eri alustoilla.

Myös pelejä palkittiin useissa kategorioissa.

Vuosi lähenee loppuaan, ja osoituksena siitä parhaita sovelluksia palkitaan jälleen. Googlen raati julkisti valintansa hiljattain, ja nyt myös Apple on esitellyt parhaiksi arvioimansa sovellukset ja pelit vuodelta 2023.

Parhaan iPhone-sovelluksen palkinnon pokkasi reippailemaan motivoiva AllTrails, kun taas iPadilta palkittiin meikkisovellus Prêt-à-Makeup. Macin parhaaksi valittiin kuvamuokkain Photomator, Apple TV:llä taas suoratoistopalvelu MUBI. Apple Watchilla valitsijat vakuutti treenaamista tukeva SmartGym.

AllTrails on vuoden 2023 paras iPhone-sovellus.

Myös parhaita pelejä valittiin alustakohtaisesti, ja iPhonella palkinto myönnettiin Honkai: Star Railille, joka menestyi myös Androidilla. Paras iPhone-peli oli sievine tyyleineen ihastuttanut Lost in Play ja Macilla puolestaan futuristinen toimintaseikkailu Lies of P. Apple Arcadesta palkittiin Hello Kitty Island Adventure.

Parhaana iPad-pelinä palkittiin Lost in Play.

Tänä vuonna Apple palkitsi sovelluksia myös yhteiskunnallisen vaikuttavuuden perusteella. Esikouluikäisiä viihdyttävä Pok Pok, viestintää saavutettavuuden kannalta kohentava Proloquo ja ruokahävikkiä vähentävä Too Good To Go olivat kunniamaininnan saaneita sovelluksia.

Peleistä samanlaiset maininnat saivat rauhoittava Unpacking sekä etsintään painottuva Finding Hannah. Vuoden trendiksi Apple puolestaan valitsi tuottavan tekoälyn, mitä ei voitane pitää yllättävänä.

Apple valitsi vuoden parhaimmiston kaikkiaan 40 sovelluksen ja pelin joukosta.